Mainos

Verotietoja voi nyt täydentää

Ensi vuoden verokortteja varten voi jälleen ilmoittaa tulo- ja vähennystietonsa verottajalle. Näin verokorttien pidätysprosentit voidaan alun alkaen laskea mahdollisimman oikeiksi, eikä ennakonpidätysprosenttia tarvitse käydä muuttamassa verotoimistossa.

Jotta tiedot ehtivät verokortteihin, ne on ilmoitettava verotoimistoon marraskuun 5. päivään mennessä. Uudet verokortit on määrä ottaa käyttöön ensi vuoden helmikuun alussa.

Ensi vuoden verokortit laaditaan pääsääntöisesti vuoden 1996 tulojen ja vähennysten pohjalta. Jos verotukseen on haettu muutosta vuonna 1997, käytetään näitä tietoja.

Uudet tulo- ja vähennystiedot ensi vuodelle on siis syytä ilmoittaa, jos ne ovat olennaisesti muuttuneet esimerkiksi työttömyyden, opiskelun, äitiysloman tai varusmiespalveluksen vuoksi. Lisäksi viime ja tänä vuonna eläkkeelle siirtyneiden henkilöiden, jotka jatkavat työelämässä, on syytä ilmoittaa arvio ensi vuoden palkkatuloista, vaikka tulot eivät olisikaan olennaisesti muuttuneet.

Asunto-, opinto- tai tulonhankkimisvelan korot on syytä ilmoittaa, jos lainojen kokonaismäärä on aiempaan verrattuna muuttunut. Korkojen lisäksi voidaan ilmoittaa myös mm. työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksut, työmatkakulut sekä pakolliset ja vapaaehtoiset eläkevakuutusmaksut.

Ilmoituksessa tarvittavan lomakkeen saa verotoimistosta. Se on jaettu myös tämän vuoden verokortin yhteydessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.