Veronika Stepanovalta paksua puhetta – oman osansa sai Joe Biden: "Ketä minun pitäisi kannattaa?"

Maastohiihdon venäläinen olympiavoittaja Veronika Stepanova nousi otsikoihin maailmalla, kun hän osoitti tukensa Vladimir Putinille. Nyt Stepanova on antanut vastineensa maailman medioiden uutisointiin.

Venäjä on ollut suljettuna kansainvälisestä urheilusta maan hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa. Kansainvälinen olympiakomitea KOK oli aiemmin tiedottanut, että se suosittelee venäläisten paluuta takaisin urheilukentille, mutta tietyin ehdoin.

Stepanova oli raivostunut KOK:n asettamista ehdoista ja ladannut kovaa palautetta järjestölle. Hän kertoi olevansa ylpeä siitä, että tukee Putinia. Nyt Stepanova antoi Instagram-julkaisussaan palautetta medioille, jotka olivat suuresti nostaneet venäläishiihtäjää otsikoihin.

– Anteeksi, ketä minun pitäisi kannattaa?! Scholzia (Olaf, Saksan liittokansleri)? Macronia (Emmanuel, Ranskan presidentti)? Tohtori Jill Bidenin miestä (Joe Biden, Yhdysvaltojen presidentti), joka rakastaa jäätelöä? Stepanova kirjoitti.

– Olen urheilija. Minulle maksetaan voittamisesta, ei poliittisten lausuntojen antamisesta. Minusta ei tule parlamentin jäsentä, minulla on täysin eri suunnitelmat. Mutta on väärin olla vain hiljaa. Meillä on oma polkumme ja sen ääneen sanomisessa ei ole mitään hävettävää. Kaksi kolmasosaa planeetasta on puolellamme. Viimeinen kolmasosa herää pian paineen myötä, Stepanova totesi.

Alla Stepanovan julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat