Norjan maailmanmestari latasi kovaa tekstiä Veronika Stepanovasta – venäläistähdeltä tyly kuitti kriitikoille

Norjan maastohiihdon maailmanmestari Helene Marie Fossesholm raivostui nähtyään venäläishiihtäjä Veronika Stepanovan puolustavan Vladimir Putinia. Stepanova kutsui sitä lapsellisuuden huipuksi, että hän eroaisi muista venäläisistä, koska hymyilee ja puhuu englantia.

Pekingissä olympiakultaa voittanut Stepanova on ollut toistuvasti esillä sosiaalisessa mediassa ja hän ottaa aktiivisesti kantaa asioihin. Monet urheilijat järkyttyivät, kun 21-vuotias Stepanova piti puolustuspuheen Putinille. Hän kirjoitti, että Venäjä oli noussut vahvaksi, ylpeäksi ja rohkeaksi maaksi elinaikanaan.

Fossesholm ei säästellyt sanojaan, kun hän antoi kritiikkiä Stepanovalle. Kaksikolla on ollut miellyttäviä kohtaamisia ladun ulkopuolella, mutta tulevaisuudessa tilanne voi olla toinen. Fossesholm myöntää, että on pettynyt sekä vihainen Stepanovalle.

– Sitä sanotaan, että urheilu ja politiikka tulisi erottaa toisistaan, mutta sitten sinulla on Venäjä, joka ei todellakaan erottele urheilua ja politiikkaa. He käyttävät urheilua propagandana ja sitten siitä tulee meillekin vaikeaa erotella niitä. Ainakin silloin, kun urheilijat eivät itse erottele niitä, Fossesholm sanoi NRK:lle.

– Ne arvot ovat niin päinvastaisia kuin minulla, etten jotenkin voi sanoa sitä. Urheilun ja politiikan erotteleminen ei ole mahdollista sen vuoksi, kuten asiat on Venäjällä, Fossesholm jatkoi.

Fossesholm ei ole ollut yhteydessä Stepanovaan olympialaisten jälkeen. Hän ei osaa oikein sanoa, millainen tilanne tulee olemaan, kun kaksikko on jälleen lähtöviivalla yhdessä.

– Siihen en voi vastata, ennen kuin olen kokenut sen. Se on selvää, että sitä ei tulla unohtamaan. Ilmeisesti on olemassa sellaisia arvoja, joiden takana hän seisoo, koska muuten hän ei olisi laittanut sitä Instagramiin ja esittänyt niitä siinä määrin, Fossesholm totesi.

– On olemassa sellaisia arvoja, jotka ovat minulle niin kaukaisia. En voi kuvitella sitä. Voit vain kuvitella sen, kun tapaat jonkun, jolla on niin ristiriitaisia arvoja itseesi verrattuna, Fossesholm sanoi.

Paljon kritiikkiä ulostuloistaan saanut Stepanova julkaisi tiistaina päivityksen, jossa antoi kuittia kritiikkiä antaneille tahoille. Julkaisussa oli kolme kuvaa, joissa Stepanova ratsastaa hevosella.

– Sen jälkeen, kun puhuin Kremlin vastaanotolla, jossa ylistettiin olympiavoittajia, olen joutunut nöyryytetyksi länsimaisten toimittajien pyynnöistä. Olen tavannut joitain heistä, ja ehkä he saivat minusta vaikutelman, Stepanova kertoi julkaisussaan. 

– Minulla on vastaus heille. Odotitteko minulta jotain muuta? Vain siksi, että hymyilen, puhun vähän englantia ja olen melkein aina valmis pieneen tyhmyyteen, tekeekö se minusta "erilaisen venäläisen"? Lapsellisuuden huippu! Stepanova latasi.

Alla Stepanovan julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat