Therese Johaugilta suorat sanat Venäjä-päätöksestä – "Minun käy heitä sääliksi"

Maastohiihtolegenda Therese Johaug kertoi Expressenin haastattelussa oman näkemyksensä Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n suosituksesta sallia venäläisten ja valkovenäläisten paluu kansainväliseen urheiluun.

Venäjä ja Valko-Venäjä ovat olleet suljettuna suurelta osin kansainvälisestä urheilusta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. KOK:n on linjannut, että he haluaisivat nähdä venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ensi vuoden kesäolympialaisissa ja 2026 talviolympialaisissa.

Kansainvälisten lajiliittojen odotetaan noudattavan KOK:n suositusta, johon liittyy useita ehtoja. Suositus koskee ainoastaan yksilöurheilijoita, jotka eivät ole saaneet tukea Venäjän hyökkäyssotaa. Mahdollisen paluun tekevät urheilijat kilpailisivat myös neutraalein maatunnuksin.

Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin puheenjohtaja Johan Eliasch on useissa haastatteluissa todennut, että hän mielellään näkisi venäläisurheilijat jälleen kilpaladuilla. Johaug ei puolestaan halua, että venäläisten kilpaileminen sallittaisiin.

– Poliittiseen peliin en osallistu, mutta, niin kauan kun he ovat sodassa Ukrainan kanssa, on se mielestäni täysin väärin, Johaug sanoi.

Norjalainen haluaa kuitenkin painottaa, että hänellä ei ole mitään venäläisurheilijoita vastaan.

– Minun käy urheilijoita sääliksi. Minulla ei ole mitään heitä vastaan, Johaug kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat