Mainos

Verolinjaukselle sataa kritiikkiä – Eloranta tylytti hallitusneuvotteluissa: "Aktiivimallin on mentävä"

3:58

Kritiikki SAK:n ehdottamia miljardiluokan veronkiristyksiä kohtaan laajenee. Tänään arvostelijoiden joukkoon liittyi myös työmarkkinajärjestö Akava.
Hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne on yhä vaitonainen ehdotuksen suhteen. Hallitusneuvottelut kuitenkin etenevät Rinteen mukaan yhä aikataulussa.

Palkansaajajärjestö SAK tyrmää kovin sanoin edellisen hallituksen rankaisemiseen pohjautuvat työllisyystoimet. SAK:n edustajistossa puhuneen puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan työuria on tuettava ja nuoria autettava jaksamaan työelämässä. Sen sijaan aktiivimalli on katsottu ja huonoksi todettu.

– Aktiivimalli ei parantanut työllisyyttä,eikä aktivoinut työttömiä, vaan lisäsi byrokratiaa, kasvatti työttömien katkeruutta, sekä vierotti heitä entistä kauemmas työmarkkinoita. Eiköhän tämä ole nähty. Aktiviimallin on mentävä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta tylytti.

Viime päivinä on käyty kovaa keskustelua SAK:n verolinjauksista. Kovimmin yrittäjiin kohdistuvista miljardiluokanverokiristyksistä tyrmistyivät Elinkeinoelämän keskusliitto ja yrittäjät. Tänään arvostelijoiden joukkoon liittyi työmarkkinajärjestö Akava – Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin mukaan työllisyys ei kohene verottamalla.

SAK:n puheenjohtajaa kritiikin määrä yllätti.

– Ehkä se vähän yllätti. Nämä ovat olleet julkisia jo monta kuukautta. Yhtäkkiä niistä tuli jotain pelin politiikkaa. Siitä ei tosiaankaan ole kyse, vaan meidän valmistautumisesta hallituskauteen, Eloranta sanoi.

SAK:n edustajistossa vieraillut hallitusneuvotteluja vetävä Antti Rinne uskoo, että myös palkansaaja on tyytyväinen ensi viikolla syntyvään hallitusohjelmaan. SAK:n veropuheista Rinne oli vaitonainen.

– Minä en ole tutustunut niihin kovin paljon. Meillä on tarpeeksi tutustumista niihin esityksiin, mitä puolueiden toimesta on nyt tullut tuonne, Rinne kertoi.

SAK:n verokiristyksiä kritisoinut Elinkeinoelämänkeskusliitto luo painetta myös Rinteen hallitusneuvotteluihin.

– Vaaleissa annettiin lupauksia, joihin ei ole rahoitusta. Veronkiristykset ja velkaantuminen tulevat olemaan sitä tätä menoa. Tällä hetkellä ei tiedetä mikä on hallituksen taloudenkuva, toivotaan että se on realistinen, tällä hetkellä ei todellakaan voi olla varma, sanoi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja