Mainos

Verisiä taisteluita Bagdadissa

Bagdadissa Sadrin kaupunginosassa on tänään käyty kiivaita taisteluja, joissa on kuollut kymmeniä ihmisiä ja satoja on haavoittunut, kertoivat viranomaiset.

Samaan aikaan amerikkalaisten kaatuneiden määrä Irakissa kasvoi jo lähelle tuhatta, kun vuorokauden aikana 11 sotilasta sai surmansa.

Taistelut Sadrissa jatkuivat yhä iltapäivällä, kertoi uutistoimisto AFP. Jo varhain aamulla Irakin terveysministeriö ilmoitti, että taisteluissa oli kuollut 40 ihmistä ja yli 270 haavoittunut.

Taisteluissa ovat vastakkain radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin kannattajat ja amerikkalaiset sotilaat. Yhdysvaltain armeijan edustajan mukaan amerikkalaisjoukkoja vastaan käytiin Sadrissa kranaateilla ja pienaseilla. Yksi amerikkalaissotilas sai surmansa Sadrissa tänään.

Fallujan lähellä autosaattuetta vastaan tehdyssä hyökkäyksessä kuoli seitsemän amerikkalaista ja neljä sotilasta on kuollut eri välikohtauksissa Bagdadissa.

Kaikkiaan Irakissa on vuoden 2003 maaliskuusta lähtien kuollut 992 amerikkalaissotilasta.

Al-Qaidan jäseneksi epäillyn Abu Mussab al-Zarqawin ryhmittymä Tawhid wal Jihad (Yhtenäisyys ja Pyhä sota) ilmoittautui tänään Fallujan iskun tekijäksi. Ilmoitus tehtiin arabiankielisellä nettisivulla. Sen todenperäisyyttä ei heti kyetty vahvistamaan.

Yhdysvallat on luvannut al-Zarqawista 25 miljoonan dollarin palkkion. Hän on ilmoittautunut useiden Irakissa tehtyjen iskujen ja mm. ulkomaisten panttivankien teloitusten tekijäksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.