Mainos

Venetsia harkitsee riisinheiton kieltämistä häissä

Riisinheiton kieltäminen on yksi osa Venetsian taistelussa kasvavaa pulukantaa vastaan. Niiden ruokinta on jo kielletty, mutta lukuisat hääjuhlat jättävät jälkeensä paljon riisiä - eli paljon syötävää puluille. Pulujen määrän arvioidaan kasvaneen 24 prosenttia viime vuodesta.

Venetsiassa harkitaan vakavasti kieltoa, joka estäisi perinteisen onnentoivotuksen, riisin heittämisen, venetsialaisissa häissä. Syynä mahdolliseen kieltoon on rajusti paisunut pulukanta. Pyhän Markuksen torilla arvioidaan parveilevan noin 40000 yksilöä.

Häät Venetsiassa on monen avioon aikovan romanttinen unelma, ja kaupungissa järjestetään vuosittain yli tuhat juhlatilaisuutta. Kaduilla lojuvan riisin määrä ei siis ole mitätön, ja pulut nauttivat.

Pulujen kokonaismäärän arvioidaan kasvaneen 24 prosenttia viime vuodesta.

Pulut ovat kiistämätön osa Venetsian katukuvaa, mutta kaupungin johdon pinna alkaa kiristyä kasvavien siivouskulujen myötä. Kaupunki käyttää suuria summia puhdistaessaan historiallisia patsaita sekä aukioita pulujen sotkuista.

Pulujen ruokinta on kiellettyä lähes koko Venetsiassa. Pyhän Markuksen torilla on kuitenkin 18 kojua, josta turistit voivat ostaa ruokaa puluille. Nämä myyjät ovat vastustaneet ruokintakieltoa voimakkaimmin.

(MTV3-BBC)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.