Veneilijän lammaspata 14.7.2000

toim.Sari-Leena Heilanen
Vieraana keittiömestari Eero Niemelä, jolla on kokemusta sekä purjelaivan keittiöstä että presidentin linnan keittiöstä.

2 rkl öljyä
2-3 dl suikaloitua kaalia
1 nauris
2-3 porkkanaa
1 punasipuli
1 purjo
2 valkosipulin kynttä
50 g pekonia
300 g lampaan paistia ( mielellään nuorta)
1 1/2 dl valkoviiniä suolaa,
mustapippuria ja tuoretta timjamia
50 g vuohenjuustoa
1 rkl smetanaa
ruohosipulisilppua

Suikaloi vihannekset ja lammas. Kuumenna muurikka (wokki, kasari tai paistinpannu) Lisää öljy, valkosipuli ja suikaloitu pekoni. Anna paistua hetki.
Lisää kasvikset ja pyörittele niitä pannulla vähän aikaa. Lisää suikaloitu lammas ja sekoita niitä kasvisten kanssa hetki.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vuohenjuusto ja smetana. Anna hautua hetki, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen. Lisää lopuksi silputtu ruohosipuli.
Tarjoa lisäkkeenä valkeaa leipää ja tarvittaessa riisiä tai uusia perunoita.

Lue myös:

    Uusimmat