Mainos

Venäläisten tonttikaupasta nousi kohu

Uutinen venäläisten tietoliikennemaston tuntumasta ostamasta tontista on tyrmistyttänyt suomalaiset.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen, että venäläiset liikemiehet ovat ostaneet maata tele- ja tietoliikennemastojen välittömästä läheisyydestä Keski-Suomen Saarijärven Kolkanlahdesta. Tontille on rakennettu outo teräsvarasto, joka on kiinnittänyt myös Suomen turvallisuusviranomaisten huomion, sillä muutaman sadan metrin päässä tontista sijaitsee puolustusministeriön omistama, valtakunnallisesti merkittävä tietoliikennemasto.

Katsojat kirjoittavat 45 minuuttia -ohjelman Kolme varttia -blogin keskustelussa, ettei Suomessa valvota tarpeeksi ulkomaalaisten tekemiä tonttikauppoja.

– No, joko olisi aika viimein avata silmät näiden venäläisten kanssa? On perustettu lomakylää ja jopa kylpylöiden ostamisesta puhuttu, mutta kukaan ei koskaan kysy mistä ne rahat tulevat. Tutkikaa nyt ennen kuin on myöhäistä! Ja samalla voisi tutkia näiden ihmisten taustat, ettei venäjän turvallisuuspalvelu tunkeudu Suomeen lomatontti kauppojen kylkiäisenä, kirjoittaa nimimerkki Karjalaisen tie.

45 -minuuttia kertoi, että hallin omistavalla yhtiöllä on yhteys Venäjän poliittiseen eliittiin.

– Asiahan on aivan selvä. Ei iso naapurimme ole niin tyhmä kuin suuri osa suomalaisista kuvittelee. Kun Suomi liittyy Natoon niin viestiliikenteen seuraaminen turvallisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää. Kaikella on tarkoituksensa. Ei kannata pitää naapuriakaan aivan uunona, toteaa nimimerkki Jermu Veikkola.

– Ei hyvää päivää, eikö olisi jo OIKEASTI aika lopettaa maiden myynti rajan taakse!! Mistä sen tietää, mitä siellä on mielessä, varsinkin kun halutuinta ostettavaa on taktisesti mielenkiintoiset alueet?? Armottomasti vaan täysi kielto holtittomalle myynnille ja sillä hyvä, kirjoittaa nimimerkki Huh huh.

Hämeen rykmentin entinen komentaja ja pääesikunnassakin työskennellyt prikaatikenraali evp Hannu Luotola sanoi ohjelmassa, että tällaiset maakaupat ovat kriisiaikoja ajatellen turvallisuusriski.

– Kysymys on äärimmäisen vakavasta asiasta. Suomen turvallisuuden vuoksi ulkomaalaisten tekemiä maakauppoja on rajoitettava, vaatii nimimerkki Anonyymi Kolme varttia -blogin keskustelupalstalla.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 26.2.2009)

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.