Venäläispelaajan kyseenalaisella tempulla rajut seuraukset – Leijonat-hyökkääjän naama meni uuteen uskoon

Viime keväänä Leijonien kanssa maailmanmestaruutta juhlineen Juhani Tyrväisen ”Suomeen paluu” sai varsin värikkäitä käänteitä. Tyrväinen johtui venäläispuolustajan Artjom Blazhijevskin kyseenalaisen taklauksen kohteeksi torstain Karjala-turnauksen ottelussa. Taklaus teki rajua jälkeä Tyrväisen naamalle.

Tapaus sattui torstain pelin toisessa erässä. Tilanteessa Tyrväinen nousi kohti Venäjän aluetta, kun hän jakoi kiekon vierelleen, ketjukaverilleen.

Hetken päästä Tyrväisen pää notkahti karunnäköisesti, kun Blazhijevskin taklaus osui suoraan häntä ”kupoliin”.

– Se (taklaus) tuli vähän puun takaa. En ollut ihan hereillä siinä tilanteessa. Kyllä se aika… kovaa päähän tuli, Tyrväinen myönsi MTV Urheilulle.

Taklauksen jälkeen Tyrväinen vetäytyi Leijonien pukukoppiin. 29-vuotias hyökkääjä palasi kuitenkin kehiin vielä toisen erän aikana.

– Positiivista oli se, että päähän ei tullut mitään. Niska oli aika hellänä ja pitää vähän katsoa, että miltä seuraavana päivänä tuntuu, Tyrväinen sanoi.

Ulosajo?

Taklaus teki karua jälkeä Tyrväisen naamalle. Ottelun jälkeen entinen HIFK-tähti saapui median eteen selvästi haavoittuneen näköisenä.

Tyrväisen naamasta erottui useampi iso kolhu. Näihin oli lyöty useita tikkejä.

– Pitää katsoa vielä videolta, että mikä siihen naamaan osui. Muutama tikki, joo, Tyrväinen kertoi.

Blazhijevski sai tilanteesta 2+10 minuuttia. Syy oli päähän kohdistunut taklaus.

Tuomio olisi voinut olla selvästi kovempi. Taklaushetkellä Tyrväinen oli kiekoton pelaaja.

– Niin. Eikös nykysäännöillä late hitit (myöhästyneet taklaukset) ja päähän kohdistuneet osumat oteta pois. Eivät olleet paikallisia tuomareita. Ehkä heille tuo tilanne vaikutti erilaiselta, Tyrväinen pohdiskeli.

Tyrväinen palasi jäälle toisen erän lopun mainoskatkon aikana. Tuntumaa hakiessaan Tyrväinen heitti selvän kuitin ottelun toista päätuomaria kohtaan. Heiton jälkeen kyseinen tuomari seurasi pitkään tilanteesta poistunutta Tyrväistä.

– Heh, ei siinä ollut mitään. Moikkasin vain, että olen takaisin pelissä, Tyrväinen sanoi, leveästi hymyillen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti rauhallisen kannan taklauksesta puhuessaan.

– En mä nähnyt sitä sen tarkemmin. Hänelle lyötiin tikkejä, että kyllähän se päähän tärähti. Mutta varmaan tuomio oli oikea, Jalonen arveli.

– Varmaan hänellä on vähän kuula kipeä. Ei hän valitellut ja hän pelasi sen jälkeen ihan hyvin. En usko, että tuosta syntyi mitään ongelmia, Jalonen jatkoi.

Turhautumista ja tulosiloa

Kolmannen erän alkuhetkillä Tyrväinen oli tukkanuottasilla ottelun tuomareiden kanssa. Tyrväiselle annettiin sangen heppoinen jäähy, minkä myötä Leijonat joutui kahden miehen alivoimalle.

Tämä kismitti suuresti Tyrväistä, joka hakkasi tilanteen jälkeen jäähyaition pleksejä. Hetki tämän jälkeen Venäjä meni johtoon puolustaja Rushan Rafikovin osuman myötä.

– Se jäähy oli… niin. Kyllä se huitominen oli, mutta jos kaikki tuollaiset otettaisiin pois, niin näissä peleissä tulisi aika paljon jäähyjä, Tyrväinen jakoi kritiikkiä.

– Ei voi mitään. Tuomari teki ratkaisun. Se oli huono jäähy minulta.

Tyrväisen onneksi Leijonat nousi lopulta 4-3-voittoon.

– Vähän kaksijakoinen fiilis jäi pelistä. Tuntui, että olimme välillä aika pahasti purjeissa, kun Venäjä painoi päälle.

Tyrväinen pelasi ensimmäistä kertaa Helsingissä sitten viime kevään. Kesällä luotettava kahden suunnan hyökkääjä vaihtoi IFK:sta Ruotsiin, Luulajan riveihin.

Aika vauhdikas paluu tuttuun kaupunkiin.

– No joo! Sattui ja tapahtui. Tärkeintä oli se, että joukkue voitti, Tyrväinen sanoi iloisena.

Lue myös:

    Uusimmat