Mainos

Venäläisjoukot etenevät Tshetsheniassa

Venäläiset joukot ovat saartaneet Tshetshenian toiseksi suurimman kaupungin Gudermesin. Asiasta on tiedottanut uutistoimisto Interfax. Gudermes sijaitsee 30 kilometriä pääkaupungista Groznyista itään. Reitti idästä kohti Groznyia kulkee juuri Gudermesin kautta.

Interfax ja myös uutistoimisto Itar-Tass ovat kertoneet, että Gudermesin alueen paikallisjohtaja oli kehottanut tshetsheenitaistelijoita laskemaan aseensa.

-Tshetshenialla ei ole muuta mahdollisuutta kuin pysyä liitossa Venäjän kanssa, Isa Israilovin kerrottiin sanoneen eilen tapaamisessa venäläisjoukkojen alueellisen komentajan kanssa.

-Tehdään yhdessä rauha, yhdessä Venäjän kanssa, ja palataan normaaliin elämään kotimaassamme, jossa rikollisjoukoille ei saa antaa sijaa. Autetaan Venäjää sen pyrkimyksissä nujertaa terrorismi ja rikollisjoukkiot Tshetsheniassa, Israilovin kerrottiin sanoneen vetoomuksessaan.

Venäjä jatkoi iskuja pääkaupunkiin

Venäjä on kiihdyttänyt ilmaiskujaan myös Tshetshenian pääkaupungissa Groznyssa. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjän sotakoneet ovat pommitaneet pääkaupunkia lakkaamatta aamupäivästä alkaen. Tuhoista ei ole vielä tarkkaa tietoa. Viime yönä Groznyiin tehdyssä ilmahyökkäyksessä tuhottiin sähkötehdas, jossa tshetsheenit olivat venäläisten mukaan aloittamassa aseiden valmistuksen.

Tshetsheenilähteiden mukaan Groznyiin ammuttiin raketteja ja raskas tykistö moukaroi kaupungin pohjois- ja koillisosia. Venäläisten sotilaslähteiden mukaan Venäjän ilmavoimien koneet tekivät eilen yli 50 iskua Tshetsheniaan ja niissä kuoli 100 tshetsheenitaistelijaa.

Sodalle ei näy loppua

Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev sanoi puolestaan eilen, ettei Venäjällä ole minkäänlaisia suunnitelmia lopettaa Tshetshenian sota ennen Istanbulissa marraskuussa pidettävää Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin huippukokousta.

Sergejev sanoi ORT-televisiossa, että eräiden tietojen mukaan Venäjä aikoisi saada sotilaallisen operaationsa Tshetsheniassa päätökseen ennen Etyjin huippukousta, joka pidetään Istanbulissa 18. ja 19. marraskuuta.

-Näissä tiedoissa ei ole mitään perää, emme kytke toimintaamme Istanbulin kokouksen, Sergejev sanoi. Venäjän odotetaan saavan huippukokouksessa arvosteluryöpyn niskaansa Tshetshenian takia, koska se käyttää lännen mukaan kohtuuttoman paljon väkivaltaa alueella
(STT-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.