Venäläishiihtäjä selittää dopingkäryään – vierittää vastuuta lääkärille

Dopingin käytön vuoksi puolen vuoden kilpailukiellon saanut venäläishiihtäjä Sergei Volkov on selittänyt käryään. Volkov kertoi norjalaiselle Dagbladetille käryn johtuneen hänen käyttämästään nenäsumutteesta.

Venäläislupaus kertoo käyttäneensä nuhalääkkeenä toimivaa Rinofluimucilia lääkärin suosituksesta. Volkov väittää, ettei hänen tarkoituksensa ollut parantaa suoritustaan lääkkeen avulla. Venäläishiihtäjä kertoo, ettei käyttänyt lääkettä kilpailuiden yhteydessä, mikä on hänen mukaansa kiellettyä.

– Siksi tieto positiivisesta dopingtestistä tuli sokkina. Luulin toimineeni sääntöjen mukaan, Volkov sanoo.

– Luin, että lääke on kielletty vain kilpailuiden yhteudessä, mutta en ottanut huomioon sitä, kuinka usein lääkettä voi ottaa. En myöskään huomioinut sitä, että lääkäri, joka ei ole tekemisissä urheilijoiden kanssa ei välttämättä ole selvillä anti-dopingsäännöistä.

Volkov sanoo, ettei saanut kilpailuetua lääkkeen käytöstä. Hän onnistui todistamaan, ettei dopingin käyttö ollut tarkoituksellista, joten hänen kilpailukieltonsa määriteltiin vain kuuden kuukauden mittaiseksi.

Volkov on sijoittunut parhaimmillaan vuoden 2020 junioreiden MM-kisoissa sprintissä neljänneksi. Talvella 2021 Vuokatin nuorten MM-kisoissa parhaimmillaan 16:s.


Lue myös:

    Uusimmat