Venäläinen lumensyöjä hyökkää Suomen rautateille – tämä erikoinen juna ahmii tiensä läpi nietosten

0:41
Katso videolta, millainen kokeilussa oleva juna on.

Vaikka talvi on ollut eteläisessä Suomessa vähäluminen, ovat nietokset olleet pohjoisessa huomattavat. Nyt Suomi aikoo selvittää, voisiko venäläinen lumensyöjäjuna olla apukeino junaliikenteen turvaamiseksi runsaslumisilla alueilla.

Venäjän rautateiden raskaaseen talvikunnossapitokalustoon kuuluva SM-7-juna on Suomessa kokeilussa huomisesta lähtien. Kokeilualueena on ensisijaisesti Kainuu, koska siellä lunta on riittävästi testejä varten.

Alunperin juna oli tarkoitus ottaa kokeiluun Kaakkois-Suomen alueella, mutta suunnitelmasta luovuttiin ilmeisestä syystä: alueella ei ole juurikaan lunta.

Kerää lumen vaunuihin

Juna kerää etuosassaan lunta ja muut sen vaunut ovat lumen säilyttämistä ja purkamista varten. Se soveltuu käytettävästi erityisesti ratapihoilla.

Nyt junan toimivuutta koetellaan Suomessa, ja tarkoituksena on kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen ja kaluston soveltuvuuteen Suomen rataverkoilla.

– Varsinkin poikkeuksellisen lumisina talvina rautateiden lumitöihin voidaan tarvita lisäkapasiteettia. Esimerkiksi viime talvi oli erittäin luminen, muun muassa rautateiden kehittämisestä ja ylläpidosta vastaava Väylä-virasto kertoo tiedotteessaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.