Mainos

Venäjän Tshetshenia-joukkoihin muutoksia

Presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut Venäjän vetävän osan joukoistaan Tshetsheniasta. Samalla Putin siirsi Tshetshenia-toiminnan johdon puolustusministeriöltä Venäjän turvallisuuspalvelulle.

Venäläissotilas tarkastaa siviilejä Tshetsheniassa

Presidentti Putin nimitti Tshetshenian operaation johtoon Venäjän turvallisuuspalvelun, entisen KGB:n, johtajan Nikolai Patrushevin. Operaatio oli aikaisemmin puolustusministeriön vastuulla. Samanaikaisesti Putin ilmoitti Tshetsheniassa olevien vakituisten venäläisjoukkojen supistamisesta.
-Tämä ei tarkoita, että terrorismin vastainen operaatio olisi ohi. Se jatkuu yhtä voimakkaana, mutta painopiste siirtyy muihin joukkoihin ja keinoihin, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Uudistuksen jälkeen Tshetsheniaan on tarkoitus jäädä yksi armeijan divisioona, noin 15 000 miestä, sekä sisäministeriön poliisiprikaati, joka koostuu noin 7000 miehestä. Tarkkoja lukumääriä Tshetshenian tämänhetkisistä venäläissotilaista ei ole tiedossa, mutta sotilasasiantuntijat arvioivat joukkoja olevan jopa 90 000 sotilaan verran.

Tshetsheenikapinalliset kertoivat ottaneensa viikonvaihteessa rajusti yhteen venäläissotilaiden kanssa Gudermesin kaupungissa. Kapinallisten mukaan ainakin 20 venäläistä sai surmansa. Venäjän armeija kiisti tiedot laajamittaisista taisteluista ja tappioista ja sanoi, että alueella oli ainoastaan ammuskeltu satunnaisesti. Uutistoimisto AFP:n mukaan taistelut alkoivat, kun tshetsheenit hyökkäsivät kaupunkiin samanaikaisesti kolmelta eri suunnalta.
(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.