Mainos

Venäjän johdon Tshetshenia-kommentit ristiriitaisia

Venäjän joukot tunkeutuivat tänään yhä lähemmäs Tshetshenian pääkaupunkia Groznyia. Samaan aikaan Venäjän poliittisen johdon lausunnot Tshetsheniasta näyttivät olevan pahasti ristiriidassa taistelualueelta tulevien tietojen kanssa.

Uutistoimisto AFP:n Groznyissa oleva kirjeenvaihtaja kertoi tänään illalla, että ainakin 27 ihmistä sai surmansa raketti-iskussa kaupunginsairaalan synnytysosastolle Groznyin keskustaan. Kirjeenvaihtajan mukaan läheiseltä torilta löydettiin vielä 17 ruumista. Venäjän pääministeri Vladimir Putin puolestaan sanoi tänään ennen lähtöään Helsinkiin EU:n ja Venäjän huippukokoukseen, ettei venäläisjoukkojen mahdollisesta hyökkäyksestä Groznyiin ole vielä tehty päätöstä.

AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan viisi rakettia osui torstaina iltapäivällä Tshetshenian presidentinpalatsin lähistölle. Sairaalan synnytysosasto sijaitsi aivan palatsin vieressä. Presidentti Aslan Mashadov ei ollut iskun sattuessa palatsissaan. Mashadovin tiedottaja uskoi, että raketit olivat lähtöisin Groznyia lähestyvistä venäläisistä panssarivaunuista. Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov kiisti aiemmin torstaina, että venäläiset suunnittelisivat suurhyökkäystä Groznyiin. Venäjän uusi Tshetshenia-lähettiläs Nikolai Koshman sen sijaan sanoi, että venäläisjoukot aikovat ottaa lähipäivinä valvontaansa Groznyia ympäröivän vyöhykkeen. Puolustusministeri Igor Sergejev puolestaan ilmoitti, että Groznyi vallataan, jos on pakko. Hänkin kuitenkin totesi, ettei valtausta toistaiseksi suunnitella.

Pari sataa kaatunutta


Venäjän puolustusministeriö ilmoitti tänään, että lähes 200 venäläissotilasta on kuollut ja 500 haavoittunut taisteluissa Pohjois-Kaukasuksella kolmen viime kuukauden aikana. Tshetshenian asevoimien edustaja kertoi puolestaan, että 56 ihmistä kuoli ja arviolta 200 haavoittui venäläisten ilmapommituksissa ja tykistöiskuissa viime yönä.

Venäläinen tiedustelupartio on tuhonnut tshetsheenien ohjusten laukaisualustan ja ilmatorjuntapatterin Tshetshenian pääkaupungin Groznyin esikaupungissa, kertoi Pohjois-Kaukasuksella olevien venäläisjoukkojen edustaja tänään Mozdokissa. Myös tshetsheeniaseman miehistö tuhottiin tiedustelupartion iskussa.

Venäläisten etujoukot ovat edenneet jo reilun 10 kilometrin päähän Groznyista, kertoi uutistoimisto Itar-Tass. Etujoukkojen määrästä ei ole annettu tietoa.
(MTV3-STT-Itar-Tass-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.