Venäjä pommitti vahingossa omaa kaupunkiaan – video paljastaa valtavan kraatterin pääkadulla

Venäjän hävittäjä tulitti vahingossa venäläiskaupunkia – video näyttää vahinkoiskun tuhot 2:05
Venäjän hävittäjäpommittajan kerrotaan tulittaneen venäläiskaupunkia – video näyttää vahinkoiskun tuhot.

Venäläinen Su-34-sotakone on vahingossa tulittanut venäläiskaupunki Belgorodia, joka sijaitsee noin kolmekymmentä kilometriä Ukrainan rajasta.

Asiasta ovat uutisoineet Venäjän valtiomediat maan puolustusministeriön ja paikallisviranomaisten jakamiin tietoihin nojaten.

Belgorodissa raportoitiin myöhään torstai-iltana suuri räjähdys. Paikallisviranomaisen mukaan kaksi henkilöä haavoittui räjähdyksen seurauksena. Kuolonuhreista ei ole raportoitu.

Puolustusministeriön mukaan Su-34-lentokone lensi Belgorodin yllä kun se vahingossa tulitti kaupunkia. Ministeriö ei tarkentanut, minkälaisella aseella vahinkoisku tapahtui.

Belgorodin alueen kuvernööri Vjatsheslav Gladkov julisti kaupunkiin hätätilan ja kertoi, että räjähdys on aiheuttanut noin 20-metrisen kraaterin yhdelle pääkaduista.

Räjähdys vaurioitti neljää asuinrakennusta ja neljä autoa kärsi vahinkoja.

Su-34 on vuodesta 2006 tuotannossa ollut hävittäjäpommittaja ja rynnäkkökone. Se on aseistettu 30-millimetrisellä konetykillä ja tehtävästä riippuen erilaisilla ohjuksilla ja pommeilla.

Venäjä on Ukrainan ilmatorjunnan tehokkuuden vuoksi tehnyt ilmavoimillaan yhä enemmän iskuja Ukrainan rajojen ulkopuolelta. Näin ollen sen hävittäjät ja pommittajat eivät samalla tavalla altistu ukrainalaistulelle. Samalla Venäjän ilmavoimien kyky tarjota välitöntä lähitukea maajoukoille on heikentynyt.

Myös Ukrainan on kerrottu tehneen iskuja Belgorodin alueelle Venäjän suurhyökkäyksen aikana. Kohteina ovat olleet ainakin polttoainevarastot.

Su-34 hävittäjäpomittaja huhtikuussa 2022.
Su-34-hävittäjäpommittaja huhtikuussa 2022. Venäjän valtionmedian julkaisema kuva.


Lue myös:

    Uusimmat