Venäjän ex-presidentti: Ukraina on Venäjää ja muidenkin historiallisten osien tulisi "palata kotiin"

Putin ilmoitti sotilasvahvistuksista Venäjän länsirajalle ja lupaili avokätisesti rahaa kotimaahan 2:07
Putin ilmoitti sotilasvahvistuksista Venäjän länsirajalle ja lupaili avokätisesti rahaa kotimaahan

Venäjä aikoo osoittaa pidättyväisyyttä, mutta ei unohda tietovuodossa paljastuneita saksalaiskommentteja Ukrainaan mahdollisesti toimitettavasta aseavusta, kertoi maan entinen presidentti Dmitri Medvedev.

Venäläismedian haltuunsa saamassa puolen tunnin keskustelussa kaksi Saksan asevoimien työntekijää keskustelee myös ohjusiskuista taktisesti merkittäviin kohteisiin, kuten Kertshinsalmen siltaan, joka yhdistää Venäjän miehittämän Krimin niemimaan Venäjään. Keskustelussa mainitaan myös Ranskan ja Britannian Ukrainaan toimittamien ohjusten käyttö.

Medvedev kommentoi kohua etelä-Venäjällä järjestetyssä nuorisofoorumissa, kertoo uutistoimisto Ria.

Medvedeviltä kysyttiin myös kommentteja Ukrainan sodan, venäläisittäin erikoisoperaation tilanteeseen sekä mahdollisiin rauhanneuvotteluihin. Medvedevin mukaan erikoisoperaatio jatkuu, kunnes toinen osapuoli luovuttaa. Rauhanneuvottelut eivät ole mahdollisia Ukrainan nykyjohdon kanssa. Jos Ukraina vaihtaisi johtoaan, neuvottelut olisivat Medvedevin mukaan mahdollisia vain, jos uusi johto tunnustaisi "uuden todellisuuden".

Medvedev vahvisti, että hänen mielestään Ukraina kuuluu Venäjälle. Neuvostoliiton palauttamista ennalleen Medvedev ei pidä mahdollisena, mutta hänen mielestään Venäjän "historiallisten osien tulisi palata kotiin".

Tällaiseksi historialliseksi osaksi voi tulkita myös Suomen, joka itsenäistyi neuvosto-Venäjästä joulukuussa 1917.

Venäjä heittää Stubbille "jonkinlaisen testipallon" 1:21
Venäjä heittää Stubbille "jonkinlaisen testipallon", tutkija arvioi MTV:n Huomenta Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat