Venäjän ei anneta osallistua Euroviisuihin tänä vuonna – myös Suomen Yle vetosi Venäjän poissulkemisen puolesta

02mtv uutiset_huomenta suomi_maaliskuu2023_16x9 LIVE
MTV Uutiset Live seuraa Ukrainan tilannetta hetki hetkeltä

Euroopan yleisradiounioni EBU on ilmoittanut, että Venäjä ei osallistu tänä vuonna Italian Torinossa järjestettäviin Euroviisuihin.

EBU ilmoitti asiasta nettisivuillaan.

Venäjän osallistuminen olisi EBU:n mukaan varjostanut laulukilpailun mainetta Venäjän toteuttaessa hyökkäystä Ukrainaan.

Unionin mukaan päätös tehtiin EBU:n arvoihin ja sen jäsenyleisradioiden kannanottoihin perustuen. Myös Suomen Yle oli vedonnut EBU:un Venäjän poissulkemisen puolesta. Yle ilmoitti perjantaina, ettei aio osallistua kilpailuun, mikäli Venäjä kutsutaan mukaan.

– Olemme sitoutuneita suojelemaan kulttuurillisen kilpailun arvoja, jotka edistävät kansainvälistä vuoropuhelua ja ymmärrystä. (Tuomme) yleisöt yhteen juhlistaen musiikin kautta moniäänisyyttä ja yhdistäen koko Euroopan samalla esiintymislavalla, EBU ilmoitti sivustollaan jakamassaan tiedotteessa.

Ylen lisäksi ainakin Ruotsin yleisradio SVT ja Ukrainan yleisradioyhtiö vaativat Venäjän poistamista Euroviisuista

EBU kertoi aikaisemmin tiedotteessaan, ettei se aio sulkea Venäjää pois kisasta Ukrainan tilanteen takia. Lausunnossa kerrottiin, että Euroviisut ei ole poliittinen tapahtuma ja sen tarkoitus on yhdistää kansoja musiikin kautta.

Katso alta suoraa lähetystä: MTV Uutiset seuraa Ukrainan tilannetta hetki hetkeltä

02mtv uutiset_huomenta suomi_maaliskuu2023_16x9 LIVE


Lue myös:

    Uusimmat