Mainos

Venäjän budjetin ylijäämä pysyy

Venäjä pystyy pitämään tämän vuoden budjettinsa ylijäämäisenä, vaikka öljyn hinta on laskenut rajusti viime kuukausina, valtiovarainministeri Aleksei Kudrin kertoi tänään hallituksen istunnossa.

Myös ensi vuoden budjetista ennakoidaan ylijäämäistä, ellei öljyn hinta sukella nykyistä selvästi alemmaksi. Kudrinin mukaan nyky-Venäjän historian ensimmäinen budjettiylijäämä tulee olemaan 254 miljardia ruplaa eli 9,5 miljardia euroa eli 56,4 miljardia markkaa, mikä on 2,8 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Ensi vuodelle hän arvioi 1,63 prosentin ylijäämää.

Venäjän talousvuosi on ollut erinomainen maan tärkeimmän vientituotteen öljyn korkean hinnan vuoksi. Venäjä on ilmoittanut tavoitteekseen 18-18,5 dollarin tynnyrihinnan, mikä on alhaisempi kuin öljynviejämaiden Opecin vähintään 22 dollarin tavoite.

Pääministeri Mihail Kasjanovin mukaan Venäjän ensi vuoden budjetti kestää öljyn hinnan putoamisen 15 dollarin tasolle. Torstaina raakaöljyn maailmanmarkkinahinta oli noin 20 dollaria, mikä on lähes 10 dollaria alempi kuin syyskuussa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.