Mainos

Venäjällä nauretaan Poroshenkon passipuheelle: ”Osoitti osaamattomuutensa”

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko halusi vakuuttaa länsimaiset johtajat, että Itä-Ukrainan maaperällä sotii venäläisiä sotilaita. Valtionpäämies piti Münchenin turvallisuuskonferenssissa puheen, jossa hän esitteli venäläisiä passeja sanojensa todisteina.

–Tämä on paras todiste Venäjän läsnäolosta, toissapäivänä Münchenissä puhunut Poroshenko ilmoitti.

Venäläismedian mukaan Poroshenkon toiminta oli lähinnä temppu, joka ”osoitti presidentin pätemättömyyden.” Venäläislehti Komsomolskaja Pravdan Aleksandr Bojkon mukaan Poroshenko osoitti jälleen maailmalle osaamattomuutensa.

Tunnetusti Kremlin politiikkaa myötäilevä Russia Today kutsui puolestaan passien esittelyä poliittiseksi komediaksi.

Venäjän mukaan maan diplomaatit ovat pyytäneet Ukrainalta kopioita Poroshenkon esittelemistä passeista, jotta niiden aitous voitaisiin varmistaa. Venäjä sanoo Ukrainan kieltäytyneen pyynnöstä, mikä koventaa kritiikkiä ukrainalaisjohtajan toimintaa kohtaan.

Armeijassa palvelleet ukrainalaiset ovat varmaan kanssani samaa mieltä: sotilaita ei lähetetä lomalle tai komennukselle passin kanssa. Tiedusteluun kukaan ei ole mennyt dokumenttien kanssa sitten vuoden 1941.”, Bojko kirjoittaa.

Bojko toteaa myös, että Poroshenko ei varmasti jää työttömäksi, kun ukrainalaiset itse syöksevät presidenttinsä vallasta. Ukrainalaispresidentille löytyy kuulemma hommia amerikkalaiselta tv-kanavalta halpojen kiinalaisten päivittäistavaroiden esittelijänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.