Mainos

Venäjällä ennakoidaan pääministerin eroa

Venäläiset tiedotusvälineet arvelevat, että Jukos-kriisi johtaa pääministeri Mihail Kasjanovin eroon. Hän on kritisoinut öljy-yhtiö Jukosin pääjohtajan pidättämistä.

Venäläismedia arvelee Venäjän pääministeri Mihail Kasjanovin joutuvan eroamaan seuraavaksi Jukos-skandaalin vuoksi.

Kasjanov totesi eilen, että hän on huolissaan öljy-yhtiö Jukosin pääjohtajan Mihail Hodorkovskin pidättämisestä. Lausunto poikkeaa presidentti Vladimir Putinin kannanotoista. Putinin mukaan Hodorovskin tapaus on jätettävä syyttäjien huoleksi.

Sanomalehti Komsomolskaja Pravda kirjoitti tänään, että Kasjanovin lausunto enteilee hänen eroaan. Pravdan mukaan Kasjanov joko aavistaa kohtalonsa tai jopa tietää siitä jo.

Hodorkovski pidätettiin ja vangittiin viime viikonloppuna. Häntä syytetään veronkierrosta ja petoksista. Syyttäjät ovat jäädyttäneet noin 40 prosenttia öljy-yhtiön osakkeista.

Putinin suosio ennallaan

Putin on säilyttänyt suosionsa Venäjällä Jukos-myrskystä huolimatta. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan noin 73 prosenttia vastanneista kannattaa Putinin toimintaa. Vastaajista 39 prosenttia tukee pääministeri Kasjanovia.

Mielipidemittauksen teki arvostettu Vtsiom-tutkimuslaitos, joka haastatteli 1600 venäläistä sadoilla paikkakunnilla.

Aiemmin viikolla Putin hallinnon johtaja Alexander Voloshin erosi tehtävästään vastalauseena Hodorkovskin vangitsemiselle. Pääministeri Kasjanovin tapaan Voloshin työskenteli Kremlissä jo Boris Jeltsinin kaudella.

(MTV3-Reuters-STT)

(Kymmenen uutiset 01.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.