Venäjä vakuuttaa tarkkailevansa aktiivisesti Euroopan laitaoikeiston nousua

Myös Ranskan tulevat vaalit ovat tarkassa seurannassa, koska Ranskalla on Kremlin mukaan "erittäin epäystävällinen ja jopa vihamielinen asenne Venäjää kohtaan".

Venäjä kertoi maanantaina "seuraavansa aktiivisesti" laita- ja äärioikeiston etenemistä eurovaaleissa ja sen seurauksia.

– Sen mukaan mitä olemme nähneet, Eurooppa- ja Ukraina-myönteisiä on enemmistö, mutta näemme, että oikeistosiiven puolueiden suosio on nousussa, sanoi Kremlin edustaja Dmitri Peskov toimittajille.

– Vaikka Eurooppa-myönteiset ovat tähän saakka säilyttäneet johtoasemansa, niin näkemämme perusteella oikeistosiiven puolueet tulevat nousemaan heidän kannoilleen. Seuraamme aktiivisesti näitä prosesseja, Peskov jatkoi.

Kun Peskovilta kysyttiin kommenttia Ranskan presidentin Emmanuel Macronin yllättävään päätökseen hajottaa parlamentti ja määrätä maahan ennenaikaiset parlamenttivaalit, Peskov sanoi, ettei Venäjä halua puuttua Ranskan sisäisiin asioihin.

Peskovin mukaan Venäjä kuitenkin tulee seuraamaan näitä vaaleja tarkasti, "koska Ranskan johdolla on erittäin epäystävällinen ja jopa vihamielinen asenne maatamme kohtaan".

Eurovaalivoiton ottaneen Kansallisen liittouman (RN) johtohahmolla Marine Le Penillä on aikaisemmin ollut yhteyksiä Venäjälle, mutta hän on myöhemmin etäännyttänyt puoluetta Venäjästä, eikä esimerkiksi ole kritisoinut Ranskan sotilasapua Ukrainalle.

Lue myös:

    Uusimmat