Venäjä Ukrainan lennokki-iskuista: "Eivät jää rankaisematta" – Kremlin propagandisti uhoaa maailmansodalla

Ukraina iski lennokeilla lentokentälle lähelle Viron rajaa – Euroopan etsityimpien listalla ollut suomalaismies jäi kiinni 1:36
Ukraina iski lennokeilla lentokentälle lähelle Viron rajaa – katso keskiviikon 30.8. pääuutiset minuutissa!

Venäjän ulkoministeriö väittää, etteivät Ukrainan lennokit olisivat päässeet niin syvälle Venäjän alueelle ilman länsimaiden apua. Ulkoministeriöstä sanotaan, että iskut ”eivät jää rankaisematta”, uutisoi Reuters.

Reutersin mukaan Ukrainan lennokit iskivät keskiviikkona kohteisiin ainakin kuudella alueella Venäjällä. Venäläisviranomaiset kertoivat hyökkäyksien kohdistuneen Pihkovan, Brjanskin, Kalugan, Orlovin, Rjazanin ja Moskovan alueille. 

Iskut tehtiin samaan aikaan, kun Venäjä teki ilmaiskuja Ukrainan pääkaupunki Kiovaan. Kaupungin viranomaiset kertovat, että ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa, kun torjuttujen ohjusten jäänteitä putosi maahan.

Myös Moskova väittää estäneensä kaikki Venäjään kohdistuneet hyökkäykset. 

"Viro pyyhittävä maanpinnalta"

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskiyn vanhempi avustaja Mykhailo Podolyak kirjoittaa viestipalvelu X:ssä, että sota vetää Venäjää "yhä syvemmälle kaaoksen kuiluun".

– Niin kauan kuin Putin pysyy presidenttinä, sota jatkuu, hän kirjoittaa.

BBC:n toimittaja Francis Scarr julkaisi X:ssä Kremlin propagandistina ja sotakommentaattorina tunnetun Vladimir Solovjovin venäläisessä radio-ohjelmassaan laukomia kannanottoja tapahtuneeseen.

– Turkkilaislähteet väittävät, että Pihkovaan iskeneet lennokit olisi ammuttu Viron maaperältä. Jos tämä on totta, se tarkoittaa tietysti maailmansotaa. Ja jos asia on näin, Viro on pyyhittävä maan pinnalta, mukaan lukien Kaja Kallas, hänen miehensä ja kaikki loputkin, Solovjov uhoaa.

Jos julkaisu ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Solovjov on usein aiemminkin antanut rajuja lausuntoja sotatapahtumista ja länsimaista. Hän on muun muassa uhkaillut Euroopan kaupunkeja ydinaseilla ja uhonnut että "Kiova pitäisi pyyhkiä pois maan päältä".

Lue myös:

    Uusimmat