Venäjä: Krimin siltaa vastaan hyökätty ohjuksilla

Venäjän Krimin niemimaan miehityshallinnon kuvernöörin Sergei Aksyonovinmukaan Venäjä on ampunut alas useita Ukrainan ampumia ohjuksia Kertshinsalmen yllä.

Kuvernööri Aksyonovin Telegram-viestien perusteella hyökkäyksiä on tapahtunut kahtena eri ajankohtana. Niissä on ilmeisesti käytetty kolmea ohjusta. Tietoja ei ole vahvistettu.

Kuvernöörin mukaan Venäjän ja Ukrainan Krimin niemimaan yhdistävä Krimin silta ei vahingoittunut ainakaan ensimmäisessä hyökkäyksissä. Aksyonov ei kertonut toisesta ohjusiskusta tiedottaessaan mahdollisista vaurioista.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Ukraina teki ensimmäisen hyökkäyksen S-200-ohjuksilla. Puolustusministeriön mukaan hyökkäys ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Kuvernööri Aksyonov kirjoitti Telegramissa noin kaksi tuntia ensimmäisestä ohjushyökkäyksestä tiedottamisen jälkeen, että Venäjän ilmapuolustus on ampunut alas vielä yhden ohjuksen.

Sosiaalisessa mediassa kiertää video, jossa väitetään näkyvän, miten Krimin sillalta tai sen läheisyydestä nousee runsaasti savua. Videon aitoutta ei ole vahvistettu. Savu voi olla peräisin siltaa suojelevista savunheittimistä.

Ukraina on tehnyt Krimin siltaa vastaan useita iskuja Venäjän suurhyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Ukraina ei ole kommentoinut väitettyä hyökkäystä. Ukraina on yleensä tuoreeltaan kommentoinut hyvin niukasti tai ei lainkaan Krimille tai Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisälle tehtyjä iskuja. 

Siitä huolimatta nimettömät ukrainalaislähteet ovat tyypillisesti kertoneet varsin pian Ukrainan olleen iskujen takana.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen

.

Lue myös:

    Uusimmat