Mainos

Vehviläinen valmis laskemaan promillerajaa

Promillerajan alentaminen olisi liikenneministeri Vehviläisen mielestä signaali siitä, että rattijuopumusta ei suvaita. Tehokkain keino vähentää rattijuopumuksia on hänen mukaansa alkolukko.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) suhtautuu myönteisesti rattijuopumuksen promillerajan alentamiseen. Hänen mielestään rajan alentaminen ei ole kuitenkaan liikenneturvallisuuden kannalta kaikkein kiireisin kysymys.

Rajan alentamisella olisi kuitenkin yhteiskunnallinen signaalivaikutus eli että rattijuopumusta ei siedetä.

Vehviläinen sanoo keskustan Verkkolehti Apilan haastattelussa, että paras keino hillitä rattijuopumuksia on alkolukko.

Julkisessa keskustelussa on viime aikoina väläytelty rattijuopumusrajan alentamista 0,2 promilleen ja jopa nollatoleranssi-linjaa. Vehviläisen mielestä nollalinjan valvonta toisi käytännön ongelmia, koska poliiseilta puuttuu tarkkuusalkometrejä.

- Laitteita pitäisi olla riittävästi käytettävissä, ettei jokaista kuljettajaa, jonka puhallustulos näyttää 0,1 promillea, tarvitsisi erikseen lähteä kiikuttamaan terveyskeskukseen, hän sanoo haastattelussa.

Vehviläinen arvelee myös, että promillerajan alentamisella ei välttämättä saada vaarallisinta riskiryhmää eli usean promillen humalassa ajavia kuljettajia kuriin. Tapakäyttäjiin eivät hänen mielestään tunnu tehoavan mitkään pelotekeinot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.