Vauva unten maille minuuteissa – helsinkiläisäidin keksintö ensimmäinen laatuaan maailmassa

Habitare-messuilla esiteltävä tuudittava vauvanpatja on suomalaisäidin keksintö. Sen avulla vauva nukahtaa minuuteissa. 

Helsinkiläinen Hanna Sissala keksi uutuuspatjan yrittäessään nukuttaa ensimmäistä lastaan tuntikausia.

– Vauva itki ja nukahti vain heijaamalla. Olimme stressaantuneita ja väsyneitä. Kun mistään ei tuntunut olevan apua, päätin keksiä itse ratkaisun, Sissala kertoo Familings-yrityksen tiedotteessa.

Syntyi oma yritys ja patja, joka tuudittaa vauvan uneen keinumalla pehmeästi ylös-alas. Patja on ensimmäinen tuote koko maailmassa, joka heijaa vauvan uneen itsestään tavallisessa pinnasängyssä. Tämä auttaa myös vanhempia saamaan ansaitsemansa levon.

– Tiimissämme on muitakin pienten lasten vanhempia. Me tiedämme miltä tuntuu, kun väsyttää ja vauvan nukuttaminen on hankalaa, Sissala sanoo.

Patjan suunnittelussa on muistettu erityisesti koliikkivauvoja ja sen on tarkoitus muistuttaa vauvaa turvallisesta liikkeestä kohdussa ja sylissä. Patja on kehitetty ja valmistettu Suomessa.

– Toivon, että tämän tuotteen avulla nekin perheet, joissa vauvan nukuttaminen on vaikeaa voivat levätä ja nauttia onnellisesta arjesta vauvan kanssa.

Turvallisuus on ohjannut patjan kehitystä monella tapaa. Vauva nukkuu hengittävällä verkkokankaalla, jonka läpi ilma kulkee esteettä vaikka vauva kääntyisi vatsalleen. Patjan liikkuvat osat ovat kaukana vauvasta, ja kaikki patjan kankaat ovat myrkyttömiä.

Patjan Familings-nimi ei kuitenkaan sopinut tuotteelle. Sissala kertoo saaneensa tiedon, ettei yritys saakaan käyttää nimeä.

– Familonin mielestä nimi loukkasi heidän oikeuksiaan, Sissala kertoo.

– Tosi kurjaa, että joudumme vaihtamaan nimeä. Mieluummin tekisimme isojen yritysten kanssa yhteistyötä.

Sissala sanoo, että ehdotuksia uudeksi nimeksi otetaan vastaan.

Video: Suomalaislapset tietävät, milloin äitiä kannattaa totella.

Lähde: Familings

Lue myös:

    Uusimmat