Vauva syntyi autoon bussipysäkillä Helsingissä – poliisipartio todisti tapahtumaa keskellä yötä: "Maailmaan putkahti eloisa ja huutava poikalapsi!"

Helsinkiläisen poliisipartion työvuoro muodostui unohtumattomaksi viime yönä, kun partio pääsi todistamaan synnytystä. Asiasta kertoo vanhempi konstaapeli Janne Korhonen Facebookissa.

Partio oli lopettelemassa työvuoroaan ja ajamassa kohti Pasilan poliisilaitosta, kun he huomasivat auton pysähtyneen Koskelantien linja-autopysäkille hätävilkut päällä. Kello oli noin 1.30 yöllä. Partio pysähtyi auton taakse.

– Auton matkustajan puoleinen ovi oli auki ja oviaukossa kyykki mies. Menin hänen luokseen ja kysyin, onko jokin hätänä. Mies nousi seisomaan ja sanoi rauhallisesti, että nyt alkoi synnytys, Korhonen kertoo päivityksessään.

Auton oli pakko pysähtyä synnyttämään

Korhonen kirjoittaa, että matkustajan paikalla istuneen naisen vatsasta pystyi päättelemään miehen puhuneen totta, eikä tilanteessa ollut mitään hämärää.

Miehen mukaan he olivat olleet matkalla naistenklinikalle, kun oli ollut pakko pysähtyä synnyttämään.

– Mies oli juuri soittanut hätäkeskukseen ja hän antoi puhelimen minulle. Tarkensin heille vielä osoitteen. Paikalle lähetettiin ensihoitoyksikkö ja lääkäri. He tulivatkin paikalle nopeasti.

Poikavauva!

Paikalle saapunut ensihoitaja otti tilanteen haltuunsa, ja poliisit tarkkailivat tilannetta sivusta. Ensihoitajan mukaan synnytys ei ollut vielä alkanut ja nainen oli tarkoitus siirtää ambulanssiin. Heti tämän jälkeen synnytys kuitenkin tapahtui.

– Meni ehkä noin kymmenen sekuntia, ja maailmaan putkahti eloisa ja huutava poikalapsi!

Oli kylmä pakkasyö ja paikalle tuotiin huopia. Korhosen mukaan synnytys kävi todella nopeasti ja vanhemmat pysyivät rauhallisina koko ajan. Lääkäri antoi tuoreelle isälle sakset, joilla hän leikkasi napanuoran.

"Huikea fiilis" 

Tuore poikalapsi on perheen toinen. Ensihoitaja kertoi tämänkaltaisia synnytyksiä sattuvan kohdalle viisi tai kuusi kertaa vuodessa.

– Ei siinä ollut meillä muuta tekemistä kuin ihmetellä ja ihastella. Pääsimme todellakin aitiopaikalta seuraamaan syntymää. Oli huikea fiilis, Korhonen kirjoittaa.

Perheen matka jatkui naistenklinikalle.

Onnellisesta tapahtumasta kertova Facebook-päivitys on kerännyt valtavasti onnitteluja.

– Onnittelut perheelle ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen, Korhonen päättää kirjoituksensa.

Lue myös:

    Uusimmat