Vauva alkoi hyljeksiä äitinsä rintaa – paljasti vakavan sairauden: "Hän pelasti henkeni"

Opettele tutkimaan rintasi – näin teet sen oikein!

Joanne tuntee olevansa koko elämänsä velkaa 5-vuotiaalle pojalleen, jonka ansiosta hänen rintasyöpänsä löydettiin varhaisessa vaiheessa, kertoo brittilehti The Sun.

Joanne Carrin, 37, oirehtiminen alkoi imetyksen aikana. Kun hänen Dougle-poikansa oli reilun vuoden ikäinen, rintaruokinta alkoi takkuilemaan.

Perheenäiti huomasi, ettei hänen pieni poikansa enää huolinutkaan oikeanpuoleista nänniä suuhunsa. Joanne huolestui pojan epätavallisesta käytöksestä ja tutki rintojansa.

Yllä olevalla videolla Naistentautien erikoislääkäri Mira Töyli näyttää, miten rinnat tutkitaan rintasyövän varalta oikein. 

– Lääkäreiden mukaan on Douglen käytös oli todella outoa, mutta hänen täytyi tietää siitä jotenkin. Hän katsoi perääni, Joanne kommentoi.

Pian hän löysikin rinnastaan herneenkokoisen patin, jonka hän halusi tarkastaa sairaalassa.

Diagnoosi järkytti ja pelotti

Joannen rinta tarkastettiin, mutta terveyskeskuslääkäri passitti naisen kotiin antibioottireseptin kanssa. Lääkäri oli ohjeistanut perheenäitiä tulemaan takaisin, mikäli patti ei ottanut lähteäkseen.

– Vaistoni sanoivat, ettei kaikki ollut kunnossa, Joanne pohti lääkärikäynnin jälkeen.

Niinpä Joanne palasi lääkärin pakeille. Rinnasta otetut kuvat ja solunäytteet osoittivat kyseessä olevan aggressiivinen rintasyöpä, joka Joannen onneksi oli hoidettavissa.

Diagnoosi sai hyvästä paranemisennusteestaan huolimatta kahden lapsen äidin pelon valtaan.

– Istuin ja itkin, kun kerroin syövästä perheelleni. Olin huolissani siitä, että lapseni joutuisivat kasvamaan ilman äitiään.

Syövän taltuttamisessa meni aikaa – vaikutukset näkyvät edelleen

Aggressiivinen syöpä osoittautui suoranaiseksi takiaiseksi, sillä 2 senttimetrin kokoinen kasvaimen taltuttaminen vei aikaa.

Joanne kävi läpi yhteensä kahdeksan kemoterapiasessiota, minkä vuoksi hän menetti hiuksensa.

– Kemoterapia oli kamalaa. Se sai minut niin kipeäksi, ettei syöpä ollut enää se, joka sai minut sairaaksi, Joanne kommentoi Mirror-lehdelle.

Vaikka Joanne saikin ”terveen paperit” viime vuoden huhtikuussa, hän ei ole voinut palata vielä töihin, sillä hän kärsii edelleen kemoterapian aiheuttamista nivelkivuista.

– En siltikään voi uskoa, kuinka onnekas olen, perheenäiti kiittelee saamastaan hoidosta.

Ikuinen kiitollisuudentunne

Joanne luonnehtii poikansa olevan ”suojelusenkeli”, jota ilman perheenäidin elämä olisi voinut saada ennenaikaisen päätöksen.

– En olisi koskaan löytänyt kasvainta, ellei poikani olisi alkanut hyljeksimään rintaani. Se oli merkki siitä, että maitotiehyt oli tukossa ja rinta oli muuttanut muotoaan, perheenäiti muistelee tapahtunutta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti kokeekin olevansa ikuisessa kiitollisuudenvelassa pienelle pojalleen.

– Hän pelasti henkeni, siitä ei ole epäilystäkään. Olen hänelle koko elämäni velkaa, äiti toteaa tunteikkaana.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja