Mainos

Vau, mitkä kesäverhot!

Hyvästi, vuodesta toiseen keittiön ikkunaa rumentaneet kukkaverhot! Nyt otetaan luovuus käyttöön myös ikkunaverhoissa.

Kesä tuli – myös verhoihin! Ota vinkeistä onkeesi ja piristä kotiasi uudenlaisilla kangasvalinnoilla, neuvoo allaboutyou.com.

Käytä väriä

Onko sinulla leveä ikkuna tai näkymä kauniiseen pihaan tai parvekkeelle? Älä anna painavien verhojen viedä maisemasta mehuja! Hanki kaksi kaistaletta tuulessa kevyesti leyhyviä, todella kapeita sifonkiverhoja. Turkoosin ja vaaleanvihreän väriset verhot tuovat kesän kotiin.

Kuvioissa ei tarvitse pihistellä. Jätä pikkuiset kukat ja kermanvaaleat verhot kauppaan, ja valitse rohkeita, suuria kuvioita pinkin tai violetin sävyissä. Olohuoneesi herää henkiin välittömästi! Kiertele kirppareita: vintagekankaat ovat paitsi kuuminta hottia, myös ihanan värikkäitä. Kokeile ommella yhteen useita erilaisia kuvioituja kankaita rohkean efektin luomiseksi. Voit käyttää samoja kuviointeja sohvatyynyissä, niin huone ei näytä levottomalta.

Jatka tai päätä lyhyeen

Mitoita verho peittämään koko ikkuna, mutta vain se. Valitse läpikuultavaa, vaaleaa tai huoneen väreihin sopivaa kangasta. Ikkunan koko pituudelta suorana, ilman tavanomaisia laineita roikkuva kangas rauhoittaa huonetta. Vaihtoehtoisesti voit jatkaa verhoja ikkunan jälkeenkin! Verho voi kulkea seinää pitkin ja reunustaa myös viereisen oviaukon. Sinun täytyy vain asentaa lisää verhotankoa.

Ikkunat näyttävät suuremmalta, kun jatkat verhotankoa hieman seinän päälle. Rohkeat pystyraidat suurentavat ikkunaa.

Huolettomat mökkiverhot

Huitaise mökille huolettomat kesäverhot: kokeile ripustaa hapsukas liina verhoiksi. Voit myös työstää kankaan reunaan omat hapsut, ja pujottaa niihin helmiä lisäihastukseksi. Mutta mistä kivat verhot keittiöön? Osta samaa värimaailmaa mutta eri kuvioita toistavia, ohuita keittiöpyyhkeitä. Ompele verhot näistä. Tähän kankaaseen voi hätätapauksessa kuivata kädet! Käytä samoja pyyhkeitä myös keittiörätteinä, jos haluat yhtenäisen teeman.

Esimerkiksi oven lasi-ikkunassa roikkuvat verhot haluaa toisinaan nostaa ylös. Kiinnitä verhokankaan reunaan lenkkejä tai naruja tasaisin väliajoin. Lenkkien avulla verhon voi kiinnittää pussimaisesti ylös: sido narut kiinni verhotankoon tai tarkoitusta varten asennettuihin pieniin koukkuihin.

Tarvitsetko todella verhot? Pienet ikkunaluukut sopivat oivasti esimerkiksi mökille, ja tuovat ikkunoihin samalla suuren maailman tuntua.

MTV3

Lähde: Allaboutyou.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.