Mainos

Vatikaani tuomitsee homopapit virallisesti

Asiakirjan tiukka kanta homoseksuaalisuuteen on vuotanut julkisuuteen jo etukäteen ja jakaa mielipiteet voimakkaasti.

Roomalaiskatolisen kirkon johdon tänään julkaiseman asiakirjan mukaan homot eivät voi päästä katolisiksi papeiksi. Asiakirjan tiukka kanta homoseksuaalisuuteen oli jo vuotanut etukäteen julkisuuteen.

Vatikaani katsoo, että henkilöt, jotka ovat julkisesti homoseksuaaleja, eivät voi päästä papin virkaan. Lisäksi pappeus evätään niiltä, joilla on "syvällä piileviä" homoseksuaalisia taipumuksia ja niiltä, jotka tukevat julkisesti homoja.

Katoliseksi kirkonmieheksi voi asiakirjan mukaan kuitenkin päästä, jos henkilö on "selvästi voittanut" homoseksuaalisen suuntauksensa ainakin kolme vuotta aiemmin.

Esimerkiksi homojärjestöt ovat jo ehtineet tuomita laajalti julkisuuteen vuotaneen asiakirjan. Järjestöjen mukaan Vatikaani yrittää peitellä katolista kirkkoa piinanneita hyväksikäyttöskandaaleja käyttämällä homoja syntipukkeina.

Toisaalta varsinkin Yhdysvalloissa konservatiiviset katoliset ovat kiittäneet kirkon homokantaa. Konservatiivien mukaan Vatikaanin asiakirja on tärkeä askel katolisen pappeuden uudistamisessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja