Väsymystä ilmassa? Näin saat energisemmän olon viikossa!

Tiesitkö, että jo viikon aikana voit tehdä täysremontin energiavarastoillesi? Kokosimme yhteen vinkit, joita noudattamalla olo on virkeämpi jo viikon jälkeen.

Korjaamalla viikoksi elämäntapojasi voit saavuttaa huomattavasti energisemmän olon, etkä välttämättä viikon jälkeen enää halua palata entiseen. Jos olo ei elämäntaparemontista huolimatta kohene, kannattaa suunnata lääkärin juttusille, sillä jatkuva väsymys ei ole pieni ongelma.

Korjaa ruokavaliosi

Pyri syömään mahdollisimman paljon vihanneksia, kasviksia ja hedelmiä:

surauta aamulla maistuva smoothie, johon laitat myös paljon puhdistavaa lehtivihreää, kuten tuoretta pinaattia tai salaatinlehtiä.

Syö säännöllisesti ja pieniä annoksia, mutta jätä lautaseltasi valkoinen vilja ja sokeri pois.

Anna itsellesi aikaa

Karsi kaikki, mikä ei ole aivan välttämätöntä, pois viikkokalenteristasi. Korvaa tämä aika antamalla itsellesi lupaa vain olla, tai nauti ihanasta hemmottelusta, kuten hieronnasta.

Panosta aamulla ulkonäköösi

Tiesitkö, että vaikka pinta on vain pintaa, se vaikuttaa paljon syvemmälle – jos koet näyttäväsi hyvältä, seisot hieman suoremmassa ja itsetuntosi energiatasosta puhumattakaan on korkeammalla.

Varaa siis itsellesi kiireiseen aamuun hetki, jonka aikana voit rauhassa pukeutua.

Mene ajoissa nukkumaan

Mene viikon ajan ajoissa nukkumaan, mikä tarkoittaa noin 9–10 tuntia ennen kuin sinun pitäisi herätä. Älä vietä aikaa tietokoneella tai television äärellä ennen nukkumaanmenoa, vaan lueskele kirjaa tai venyttele.

On myös tärkeää mennä nukkumaan aina samaan aikaan, jotta saat unirytmiäsi kohdalleen. Jos kärsit uniongelmista, mene lääkärin juttusille.

Tee asioita, joista sinulle tulee hyvä mieli

Mistä nautit? Pidätkö piirtämisestä vai haaveiletko salaa laulajan urasta? Anna aikaa sille, mistä sinä nautit ja minkä tekemisestä saat hyvää mieltä. Jo pienetkin hetket piristävät kummasti.

Liiku!

Liikuntaa ei syyttä suotta suositella energiatason nostattamiseen.

Lenkkeile, juokse, hiihdä, ui, jumppaa tai joogaa – mikä tahansa laji käy, kunhan pääset reippailemaan.

Kuva: Colourbox.com

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja