Vasemmistoliiton toiminnanjohtaja vieritti väkivaltatviiteistä vastuuta muille – myös omalta tililtä julkaistu kyseenalaista sisältöä: "Puukko PB:n rintaan on puukko Teren kunniaan"

4:29
Hallitus haluaa estää vihapuheen ja maalittamisen pikavauhdilla – tällainen uusi laki olisi

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellingerin perustamalta tililtä on lähetetty väkivaltatviittejä, joiden takana ovat Dellingerin mukaan muut henkilöt. Kyseenalaista materiaalia on tullut kuitenkin myös Dellingerin omissa nimissä olevalta tililtä.

Eilen uutisoitiin Dellingerin kirjoittaneen nyt jo poistetulla @huggywuggy2-tilillä viestejä, joissa esimerkiksi kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista ja kutsutaan perussuomalaisia fasisteiksi.

Dellinger selitti uutisoinnin alettua, etteivät kyseisen tilin tviitit ole hänen kirjoittamiaan. Hänen mukaansa tilillä on ollut useita käyttäjiä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tuomitsi tviittien sisällön jyrkästi. Puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoi Ylelle, ettei puolueella ole syytä epäillä Dellingerin kirjoittaneen itse tviittejä.

Myös Dellingerin omalta tililtä on kuitenkin julkaistu arveluttavia tviittejä.

"Mulkuksi" haukkumista ja puukkopuheita

Helmikuun 18. päivä päivätyissä tviiteissä Dellinger haukkuu ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahtea useaan otteeseen "mulkuksi". Kun toinen kirjoittaja haukkuu Dellingeriä alatyylisellä eläimiin sekaantumiseen viittaavalla termillä, Dellinger kutsuu tätä "eläimiinsekaantumisen asiantuntijaksi".

Tviittiketjussa Dellinger viittaa myös Päivän byrokraatti -blogisivustoon.

– Puukko PBn rintaan on puukko Teren (ja sun?) kunniaan? Dellinger kysyy.

Tviitti on nyttemmin poistettu, mutta yhä löydettävissä internet-arkisto Wayback Machinen avulla. 

Sammallahti on vastannut tviittiin toteamalla Dellingerin puukon olevan tylsä ja tämän kompuroineen itse puukkonsa kanssa. Keskustelu vaikuttaa olleen varsin vertauskuvallista.

Jakanut some-raivon tuomitsevaa kolumnia

Aktiivinen Twitter-käyttäjä Dellinger on myös muun muassa jakanut tilillään kehuvan päivityksen, jossa on linkki Ylen kolumniin, jossa tuomitaan sosiaalisen median törkykeskustelut. Jutun otsikossa todetaan "some-raivon olevan uusi väkivallan muoto".

Dellinger on ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Hän on ollut puolueen kuntavaaliehdokkaana vuosina 2012 ja 2017.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja