Varo! Tämä kellonaika on petollinen vyötäröllesi

Brittikyselyn mukaan iltapäivällä iskevät mieliteot ovat suuri syy terveellisen ruokavalion kariutumiseen.

Tuntuuko iltapäivisin siltä, että tarvitsisit jotain suolaista tai makeaa syötäväksi? Et ole ainoa. Tuoreen brittikyselyn mukaan ihmiset harhautuvat terveellisestä ruokavaliostaan noin kello 16.12 iltapäivällä.

Tuhannelta mieheltä ja naiselta kysyttiin heidän ruokarutiineistaan. 45 prosenttia vastaajista kertoi iltapäivänapostelun olevan suurin syy siihen, miksi uutenavuotena vannotut laihdutuslupaukset ovat kariutuneet. Vastaajia pyydettiin lisäksi kertomaan tarkka aika välillä 16–23, jolloin napostelun tarve on voimakkaimmillaan. Vastausten keskiarvoajaksi tuli kello 16.12.

The Portion Teller Plan -kirjan kirjoittaneen ravintoasiantuntija Lisa Youngin mukaan vastauksissa on järkeä.

– Iltapäivällä verensokeritasot voivat laskea, koska edellisestä ruoasta on aikaa.

Iltapäivän naposteluhimoa vastaan voikin taistella kahdella tapaa. Ensinnäkin voit syödä kevyen, 150–200 kilokaloria sisältävän välipalan kello 15 ja 16 välissä, jotta et sorru herkutteluun kovan nälän vuoksi. Young suosittelee välipalaa, joka sisältää sekä kuitua että proteiinia, koska tämä yhdistelmä pitää sinut kylläisenä pidempään. Kokeile esimerkiksi maapähkinävoilla siveltyjä omenanpaloja.

Toinen vaihtoehto on harrastaa liikuntaa töiden jälkeen.

– Kun tiedät, että olet tekemässä jotain positiivista, kuten menossa juoksumatolle töiden jälkeen, saatat kokea helpompana pysytellä tuossa ajattelutavassa ja vastustaa perunalastuja, Young sanoo.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat