"Varo, hevoset voivat potkaista tai purra" – turistien röyhkeys kävi hevosen hermoille Lontoossa

Turistien röyhkeys kävi hevosen hermoille Lontoon suositun nähtävyyden luona 1:03
Näin hevosen pinna paloi liian lähelle uskaltautuneiden turistien kanssa.

Yhdistyneen kuningaskunnan kuninkaalliseen jalkaväen vartiokaartin palveluksessa ollut hevonen kyllästyi sen lähellä kärpästen lailla pörrääviin röyhkeisiin turisteihin.

Joukko turisteja oli napsimassa kuvia kuninkaallisen jalkaväen vartiokaartin sotilaan ja tämän hevosen kanssa Lontoossa Charing Crossilla. Alueella sijaitsee lukuisia turisteja kiinnostavia nähtävyyksiä ja paikalla hevosia ja sotilaita seuraamassa on usein suuri joukko uteliaita matkailijoita.

Toiset osaavat pitää kunnioittavan välimatkan työtään tekeviin hevosiin ja sotilaisiin, kun taas toisille halu tehdä lähempää tuttavuutta hevosten kanssa voi käydä liian suureksi.

Hevosten vierellä seinällä lukee selkein kirjaimin: "Varo, hevoset voivat potkaista tai purra. Kiitos." Varoituskyltti ei kuitenkaan estä jokaista uteliasta turistia, joka haluavat napata valokuvan muistoksi kuninkaallisen jalkaväen vartiokaartin edessä.

Vaikka vartiokaartiin kuuluvan sotilaan tehtävänä on pysyä kivettyneenä paikoillaan vartioimassa, ei kyseessä kuitenkaan ole oikea patsas, vaan elävä ihminen ja elävä hevonen. Vartiotehtäviin valikoituu luonnollisesti rauhallisia ja arvonsa tuntevia koulutettuja hevosia, mutta niidenkin pinnalla on rajansa.

Hevosen pinna paloi

Ilmeisesti hevonen sai tällä kertaa lopulta tarpeekseen liian lähelle poseeraamaan uskaltautuneista turisteista ja yllättäen nappasikin kiinni erään naisen ponihännästä ja tukisti tätä oikein napakasti.

Nainen sai arvokkaan opetuksen kaartin ja elävien hevosten tilan kunnioittamisesta. Videolla pelästynyt nainen luikkii vauhdilla tiehensä ja sukii kyytiä saaneita kutrejaan samalla, kun tilannetta seurannut väkijoukko naureskelee hermostuneesti.

Hevosen toisella puolella on vastaavanlainen tilanne, jossa mies poseeraa kuvia varten. Hän ehtii pois juuri parahiksi, kun ärtynyt hevonen nakkelee niskojaan hänen suuntaansa.

Valitettavasti hevosen yritys läksyttää liian lähelle uskaltautuneita turisteja ei opettanut paikalla tilannetta seuranneita ihmisiä, vaan saman tien tukistetun naisen paikalle pomppasi jo toinen innokas turisti ikuistamaan hetkeään Lontoossa. Hänkin sai hetken päästä tuta hevosen ärtymyksen.

Sosiaalinen media on täynnä videoita, joissa palvelustaan suorittavat kaartilaiset joutuvat ojentamaan liian lähelle tulevia turisteja.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

The Household Division kertoo, että Horse Guards Parade on paraatikenttä Lontoon St. Jamesin kaupunginosassa. Kentän laidalla sijaitsee Horse Guards -niminen rakennus, jota pidetään virallisena sisäänkäyntinä Buckinghamin ja St. Jamesin palatseihin. Ratsailla vartioivat kaartin jäsenet ovat vartioineet sisäänkäyntiä jo vuodesta 1660 lähtien. Alueella sijaitsee useita Yhdistyneen kuningaskunnan tärkeitä rakennuksia, kuten pääministerin virka-asunto 10 Downing Street.

Lähteet: Arkmedia/Reuters, The Household Division, Insider ja @londoncitywalks/TikTok

Lue myös:

    Uusimmat