Mainos

Variksen B-näyte positiivinen

Kaisa Variksen B-näyte on osoittautunut positiiviseksi ja hänet on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon. Varis itse kiistää testituloksen.

Kaisa Variksen B-näyte on osoittautunut positiiviseksi, kertoo Suomen hiihtoliitto. Varis kärähti Val di Fiemmen MM-hiihdoissa epohormonista. Varis on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Sekä Variksen A-näyte että B-näyte osoittautuivat positiivisiksi. B-näyte analysoitiin 11.-13. maaliskuuta Lausannen laboratoriossa, joka on Kansainvälisen olympiakomitean hyväksymä. A-näyte analysoitiin 24. helmikuuta.

Varis itse kiistää testituloksen. Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen kertoi tiedotustilaisuudessa hiihtäjän terveiset.

-Tulos on väärä positivinen. FIS uutisoi 25. helmikuuta, että näyte oli negatiivinen. Neljäs maaliskuuta Piirainen soitti minulle ja kertoi, että tulos on positiivinen. En tiedä, mitä näytteelle tapahtui 25.2. ja 4.3. välisenä aikana, Varis selvitti.

Hiihtäjän mukaan epo-testi ei ole vielä luotettava, sillä testi ei pysty erottamaan elimistön omaa epo-tuotantoa ja keinotekoista epoa.

Suomi menettää naisten viestihopean

Kansainvälisen hiihtoliiton hallitus asettanee Variksen kahden vuoden kilpailukieltoon. Asiasta päätetään toukokuun 10. päivä. Urheilijalla on oikeus antaa kirjallinen tai suullinen selvitys asiasta kahden viikon sisällä Suomen hiihtoliiton johtokunnalle.

Kaisa Variksen positiivinen testitulos merkitsee sitä, että kaikki Variksen Val di Fiemmen tulokset hylätään. Suomi menettää myös naisten viestin hopeamitalinsa.

Varis on jo seitsemäs suomalainen hiihtäjä, joka on kärähtänyt dopingista viimeisen kahden vuoden aikana.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 14.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.