Varautuminen ei estänyt kuplahallin katon romahdusta Espoossa – Helsingissä toimittiin toisin ja urheiluhallin katto säästyi

6:43
Tältä katosta romahtanut Esport Arena näyttää – MTV Uutiset selvitti, minkälaiset vahingot halli on kokenut

Espoon Tapiolassa Esport urheiluareenan katto romahti tänään. Hälytys onnettomuudesta tehtiin ennen kymmentä aamupäivällä.

Kuplahallin katto romahti pelastuslaitoksen mukaan lumen painosta. Poliisin mukaan rakennuksessa ei ollut onnettomuushetkellä ihmisiä.

Esport yhtiöiden kehitysjohtaja Kurt Möller kertoo MTV Uutiset Livessä, että lumimassan kertymiseen oli varauduttu etukäteen.

– Me varauduimme omasta mielestämme kaikin mahdollisin keinoin. Nostimme lämpötilaa, jotta lumi valuisi pois itsestään. Eilen peruimme myös kaikki vuorot varotoimenpiteenä. Mutta näin pääsi kuitenkin käymään, sanoo Möller.

Automatiikka ajoi katon alas

Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan riittäneet, vaan kuplahallin kattoon tuli paineen myötä repeämä, jonka jälkeen rakennuksen automatiikka ajoi katon alas.

– Kun paine lähtee laskemaan liikaa, automatiikka lähtee hallitusti ajamaan sitä alas, ettei se niin sanotusti romahda. Henkilökunta kävi vielä varmistamassa, ettei siellä ole ketään.

– Ainahan jos jotain vahinkoa tapahtuu, siitä pitää jotain oppia. Niillä tiedolla, mitkä meillä on nyt käytössä, niin me teimme ne asiat oppikirjan mukaan, selventää Möller.

Käpylässä toimittiin toisin

MTV Uutiset sai tiistaina lukijan kuvaaman videon Helsingin Käpylästä, jossa on Käpylän jalkapallohalli, joka on myös kuplahalli.

Videolla näkyy, kuinka hallin katolla työskenteli useita lumenpudottajia, jotka työnsivät lapioilla lunta pois kuplahallin katolta.

0:21

Katso videolta, kuinka lumenpudottajat työskentelevät kuplahallin katolla!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja