Mainos

Vappua vietetty rauhallisesti

Vapun juhlinta on sujunut suurimmissa kaupungeissa rauhallisesti. Vakavilta turmilta ja vahingoilta on vältytty, mutta poliisille vappu on ollut edellisvuosien tapaan kiireistä aikaa. Ympäri maan poliisia työllistivät lähinnä humalaisten riidat, pahoinpitelyt ja kotikäynnit. Tavanomaista viikonloppua enemmän poliisi on korjannut talteen myös tienposkeen sammuneita ja rattijuoppoja.

Vapunviettoa Ullanlinnanmäellä

Helsingin tilastoissa nousi esiin kännykkävarkauksien suuri määrä. Turussa ja Tampereella poliisin hoitamien hälytysten määrä arviolta yli kaksinkertaistui vappuyönä. Turussa tapahtui normaalia viikonloppua enemmän pahoinpitelyjä. Tampereella poliisia työllisti lähinnä humalaisten yleinen nujakointi. Oulussa poliisit saivat kiinni rattijuopopja kaksi kertaa enemmän tavalliseen viikonvaihteeseen verrattuna.


Vapun vieton riehakkuutta on hillinnyt kolea sää ja myös vapun ajankohta eli sunnuntai-ilta. Innoikkaimmat olivat ehtineet juhlia jo kaksi iltaa ennen vappuaattoa.
Vappuaaton päätapahtuma, Havis Amandan patsaan pesu ja lakitus

Manta vappuna 2000

keräsi Helsingin Kauppatorille ja Esplanadin puistoon väkeä poliisin arvion mukaan yli 20 000 juhlijaa. Tänä vuonna oli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vuoro huolehtia Mantan valmistamisesta juhlakuntoon.

Pääkaupungin ydinkeskusta on rauhoitettu autoilta vielä tähän iltaan saakka eli aina siihen saakka kuin juhlatilaisuuksia järjestetään.
Poliisi ei vappuna pysty orjallisesti valvomaan järjestyssääntöjen katujuopottelukieltoja. Suurimmissa kaupungeissa poliisi keskittyykin estämään varsinaisia häiriöitä sekä nuorten juopottelua. Esimerkiksi Oulun ja Helsingin poliisit ovat samoilla linjoilla. Tehtävät laitetaan tärkeysjärjestykseen.

Suomen Punaisen Ristin ja seurakuntien vapaaehtoiset katupäivystäjät auttavat vappuna pulaan joutuneita nuoria mm. vieden heitä selviämään turvallisiin paikkoihin.
(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja