Vappu Pimiä paljastaa, mitä asiaa ilman ei lähde työmatkalle: "Kun joudut istumaan paljon lentokoneessa ja autossa, niin..."

2:00
Tässä ovat Maajussille morsian maailmalla -ohjelman maajussit!

Juontaja Vappu Pimiä viettää työnsä takia lentokoneessa ja autossa lukuisia tunteja, joten varustelun on oltava kunnossa.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman toinen kausi alkaa 13. huhtikuuta. Ohjelman juontaja Vappu Pimiä nautti kuvauksista, vaikka ne olivatkin aika raskaat.

– Lennellään ristiin rastiin, ja lähestulkoon aina mennään yhdellä tai kahdella välilaskulla, jotta päästään perille. Lentokoneessa ja autossa saa istua paljon. Samaan aikaan olen todella kiitollinen siitä, että pääsen paikkoihin, joihin en olisi muuten välttämättä ikinä mennyt, Pimiä kertoi MTV Uutisille ohjelman mediatilaisuudessa 14. maaliskuuta.

Sarjan toisella kaudella ovat mukana Islannissa asuva, suomalainen Ann, Francesco Italiasta, Asgeir Norjasta ja Sinan Turkista.

– Esimerkiksi Norjan Lillesandissa, jossa Asgeir asuu, on aivan käsittämätön energia. Kävin siellä lenkillä ja ajattelin, että ihmiset ovat täällä todella onnellisia. Kuvausryhmästä yksi halusi jopa muuttaa sinne, Pimiä naurahti.

Pimiä on juontajana se, joka lentää kuvauksien aikaan eniten. Ensin toki kuvataan Suomessa paljon, ja kuvausryhmä käy kuvaamassa maajussien esittelyitä myös ilman juontajaa.

– Matkustin vielä enemmän kuin ensimmäisellä kaudella. Nyt lensin farmiviikoilla osallistujien luokse ja joidenkin luona kävin vielä kerran tämänkin jälkeen. Kuvausreissut ovat hyvin tiiviitä, yleensä 1–2 päivää tai maksimissaan kolme, ja teemme kaksi osallistujaa kerralla. Meillä on kaksi kuvausryhmää eri maissa ja minä lennän maiden välillä, Pimiä kertoi kuvausten etenemisestä.

Lenkkivaatteiden lisäksi Pimiä pakkaa reissuun aina tietyt asiat.

– Piikkimatto kulkee aina mukana matkalaukun pohjalla. Kun joudut istumaan paljon lentokoneessa ja autossa, niin neljäkymppisen naisen kroppa ei siitä juuri välitä. Pyrin aina ulkoilemaan: välillä lentokenttähotellin ympäristössä, välillä upeissa maisemissa muualla. Matkustan mukavissa vaatteissa ja toivon, että hotellihuoneessa on iso vessa, jossa on hyvä valo. Sen takia, että pystyn kunnolla meikkaamaan. Välillä se jää haaveeksi, mutta joskus toteutuukin, Pimiä kertoi.

Ohjelmaformaattiin kuuluu, että koko ajan ollaan hiukan jännitys päällä esimerkiksi siitä, ehtiikö vaihtolennolle vai ei. Saman reissun aikana mennään monella eri lennolla ja lentoyhtiöllä.

– Kuvausten aikaan täytyi vielä käyttää maskia, paitsi yksi lentoyhtiö antoi lentää ilman. Se oli suuri juhlan paikka. Kuvauksissa sattuu kaikenlaista kommellusta ja myös draamaa. Välillä joutuu tekemään sielunhoitoa, Pimiä kertoi ohjelman tekemisestä.

"Herran haltuun -asioita, joita ei voi selittää järjellä"

Aiempaan kauteen verrattuna nyt ollaan vain Euroopassa, mutta viimeksi oltiin myös Kanadassa. Etäisyydet maan sisällä ovat todella suuret.

– Se on järkyttävän kaukana ja järkyttävän iso maa. En ollut itsekään sitä aivan aiemmin tajunnut. Viime kaudella monella oli maatilatöiden lisäksi myös muuta työtä. Tällä kaudella osallistujat ovat puhtaasti maanviljelijöitä tai toimivat eläinten kanssa.

Kulttuurisia eroja tosin tulee, vaikka ollaankin vain Euroopan sisällä.

Maajussit lensivät Lappiin tutustumaan puolisoehdokkaisiinsa. Vappu Pimiä julkaisi kuvia Instagramissa kuvauksista 8. maaliskuuta vuonna 2022. Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– On jännittävämpää, kun ei puhu omaa äidinkieltään, etkä pysty sanoittamaan kaikkia asioita. Puolisoehdokkaista kaikki eivät puhu kovin hyvää englantia, niin arvostan ihan valtavasti, että he ovat uskaltaneet lähteä mukaan. Yksikin nainen sanoi minulle, että hän perkule päätti vain lähteä mukaan, vaikkei osaakaan englantia.

Pimiän mukaan tosin kaikilla maajusseillakaan ei ole kovin vahva englanti, ja keskusteluissa on pitänyt etsiä useampikin synonyymi jollekin sanalle, että tulee ymmärretyksi.

– Saati, kun kaksi ihmistä puhuvat, joilla on molemmilla heikko englanti. Siinä saattaa tulla väärinymmärryksiä. Ei mitään vakavaa, mutta kommunikointi tuottaa enemmän haasteita.

Pimiä pyrkii olemaan paljon niin maajussien kuin puolisoehdokkaiden tukena. Hän muun muassa jututtaa puolisoehdokkaita ennen pikatreffejä ja maajussit aamulla ennen treffipäivää. Farmiviikolla joidenkin kanssa käydään syvällisiäkin keskusteluja.

– Puhumme avoimesti ja monesti vinkkaan sopivista puolisoehdokkaista. Jos ajattelee jostakin kaksikosta, että nuo ovat selkeäsi hyvät toisilleen, niin maajussi voikin valita aivan jonkun muun, ja sitten mietin, että miten hän tuon valitsi. Mutta näin ajattelemme eri tavalla. Nämä ovat herraan haltuun -asioita, joita ei voi selittää järjellä.

Maajussille morsian maailmalla alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 13.4. klo 21. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja