Mainos

Vapaavuori: Suomen kilpailukykyvaltti on byrokratian keveys

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) uskoo, että Suomessa on hyvät mahdollisuudet kasvattaa startup-yritysten määrää.

MTV3:n Tosielämän diili -ohjelmassa puhunut ministeri pitää Suomen kilpailuvaltteina kevyttä byrokratiaa ja hyvää koulutusta.

– Kuulin, että Rovion Peter Vesterbackalta oli kysytty BBC:n haastattelussa sitä, millä tavoin valtiovalta voisi parhaiten edistää startup-buumia. Hän oli vastannut. että "pysymällä pois tieltä". Mielestäni vastauksessa on tietty totuuden siemen.

– Yksi Suomen vahvuus on se, ettei täällä kuitenkaan ole niin paljon byrokratiaa eli firman perustaminen on kohtuullisen helppoa, Vapaavuori muistuttaa.

Uusia startup-yrityksiä tarvitaan Vapaavuoren mukaan ennen kaikkea siksi, että Suomessa perinteinen teollisuus on menettänyt paljon työpaikkoja.

– Näitä työpaikkoja tullaan väistämättä menettämään myös tulevaisuudessa. Silloin on pystyttävä luomaan uusia työpaikkoja uusilta aloilta menetettyjen tilalle.

Vapaavuori korostaa, ettei Suomen kannalta ole väliä, miltä aloilta uudet yrittäjät tulevat.

– Pääasia on, että tulee kansainvälisiä menestystarinoita. Pitää olla avoimia kaikille aloille ja ideoille eikä ikään kun valtion puolesta päättää sitä, millä aloilla on huippuja. Kyllä nämä nuoret sen sitten itse keksivät.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.