Mainos

Vantaan turmarannalla työvuorossa olleille uimavalvojille tarjotaan kriisiapua – "Tämä oli kova paukku myös heille"

0:28

Vantaalla tapahtuneen hukkumisonnettomuuden jälkipuinti tehdään yhteistyössä Vantaan kaupungin ja pelastuslaitoksen kanssa.

Kaupungin liikuntajohtajan Veli-Matti Kallislahden mukaan tapahtumat käydään pelastuslaitoksen kanssa läpi, kun kuolinsyyntutkinta valmistuu ja tapahtumien kulku selviää.

– Varmasti syynäämme prosessit läpi ja katsomme, onko siellä seikkoja, joilla voidaan ennaltaehkäistä vielä paremmin tällaisten onnettomuuksien tapahtumista.

Vantaan kaupunki on tehnyt uimavalvonnan normit yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. 

Uimavalvojien toiminta on ollut tilanteessa sellaista kuin pitääkin. Kallislahden mukaan mahdolliset muutokset ovat tällä hetkellä turvallisuusviranomaisten käsissä.

– Käymme asian sisäisesti läpi ihan normaalissa järjestyksessä, kunhan saadaan henkilöstö ensin sellaiselle tolalle, että kehittymiseen liittyviä seikkoja voidaan heidän kanssaan käydä läpi. Tämä oli kova paukku myös heille.

Kriisiapu käynnissä

Kallislahti kertoo, että tapahtumahetkellä Vetokannaksen uimarannalla työvuorossa olleisiin uimavalvojiin on oltu yhteydessä esimiehen toimesta.

– Tämä vaikuttaa myös meidän muilla rannoilla olevien valvojein työskentelyyn. Yksilöiden lisäksi käymme työyhteisön läpi.

36-vuotias nainen hukkui eilen Vetokannaksen uimarannalla pelastaessaan omaa lastaan. Poliisi on käynnistänyt tapauksesta kuolinsyyntutkinnan.

– Ikävä muistutus meille kaikille siitä tarkkavaisuudesta, jota tarvitaan, Kallislahti toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.