Mainos

Vänskästä Minnesotan orkesterin taiteellinen johtaja

Kapellimestari Osmo Vänskä on nimitetty yhdysvaltalaisen Minnesotan sinfoniaorkesterin taiteelliseksi johtajaksi kaudesta 2003 lähtien. Vänskä jatkaa edelleen myös Sinfonia Lahden taiteellisena johtajana.

Minneapolisin kaupungissa toimivassa Minnesotan sinfoniaorkesterissa on 95 soittajaa. Orkesteri viettää 100-vuotisjuhliaan vuonna 2003, jolloin Vänskä aloittaa uransa orkesterin kymmenentenä taiteellisena johtajana. Ennen Vänskää orkesteria johtaa japanilaissyntyinen Eiji Oue, joka ehtii toimia tehtävässä vajaat kymmenen vuotta.

Vänskä vakuutti Minnesotan orkesterin päättäjät taidoistaan vieraillessaan johtamassa orkesteria syksyllä 2000.
-Vänskä tunnetaan rohkeana kapellimestarina, vahvana johtajana, jonka ohjelmistovalinnat ovat mielenkiintoisia ja luovia, sanoi Minnesotan orkesterin puheenjohtaja Douglas W. Leatherdale valinnan perusteissa.

Vuonna 1953 syntynyt Vänskä suoritti kapellimestarin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 1979. Vänskä on kuluneen vuosikymmenen aikana johtanut orkestereita muun muassa Australiassa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja eri puolilla Eurooppaa. Lahden kaupunginorkesterin ylikapellimestarina hän on toiminut vuodesta 1988 lähtien.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.