Vanhusten asumispalveluyksikössä todettu 26 koronavirustartuntaa Pieksämäellä – suurin osa tartunnoista hoitajilla

Pieksämäellä Etelä-Savossa on todettu 26 koronavirustartuntaa Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvassa vanhuspalvelujen asumisyksikössä, Kirkkopalvelut kertoo tiedotteessa.

Tartunnoista 10 on todettu asukkailla ja 16 hoitajilla. Yksikössä on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

– Tämä on suunnattoman vakava tilanne. Teemme yhteistyössä terveysviranomaisten johdolla kaiken sen, mitä tehtävissä on, ettei tilanne muutu entistä pahemmaksi. Yhteistyössä Pieksämäen kaupungin ja Essoten kanssa teemme paraikaa yksityiskohtaista suunnitelmaa siitä, miten tilanne saadaan hallintaan, kertoo tiedotteessa Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin torstaina 3. joulukuuta. Valonan asukkaat ja henkilökunta on testattu tämän jälkeen kolmesti. Asukastartunnoista saatiin tieto maanantaina 7. joulukuuta.

Tiedossa olevat altistuneet henkilöt on ohjattu karanteeniin ja tartunnan saaneet asukkaat on eristetty. Tilanteen takia Valonan vanhuspalveluyksikössä ei saa vierailla kuin pakottavissa tilanteissa.

Pieksämäen kaupunki tulee testaamaan koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä.

Lue myös: MTV seuraa koronan etenemistä: Varsinais-Suomi on siirtynyt leviämisvaiheeseen – vanhusten asumisyksikössä Pieksämäellä 26 tartuntaa

Lue myös:

    Uusimmat