Vanhasen hallitukselle välitodistus

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) toinen hallitus sai SuomiAreenassa taloustutkijoilta välitodistuksen ja numerot annettiin kouluarvosanoin. Mielipiteensä ja arvonsanansa olivat antamassa Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holm, Palkansaajien tutkimuslaitoksesta johtaja Jaakko Kiander sekä Nordean johtaja Leena Mörttinen.

Talouspolitiikan yleisarvosana oli noin kahdeksan. Välitodistuksessa hallitus sai kotimaisista toimistaan keskiarvoksi kahdesti 8 ja kerran 7.5.

Kahdeksikon arvoiseksi hallituksen talouspolitiikan arvioivat Mörttinen ja Holm. Tiukemmin arvioi Kiander, joka antoi keskiarvosanaksi 7.5.

Finanssikriisin hoidosta kaikki kolme talousennustajaa arvioivat hallituksen onnistuneen yhdeksikön arvoisesti. Samaa mieltä oltiin myös yritysten ja viennin rahoituksesta, jotka saivat saman kiitettävän numeron.

Kuntien talouden ja palveluiden hoito saivat heikoimmat arvosanat: Nordea (Mörttinen) antaa numeron 7, Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos (Holm) antaa 7,5 ja Palkansaajien tutkimuslaitos (Kiander) vain 6.

Elvyttäminen ja työllisyys nostavat taas yleisarvosanaa, sillä hallitukselle antavat kahdeksikon Mörttinen ja Kiander. Holm antaa hiukan alle eli 7.5. Suomen roolia EU:n talouspolitiikassa arvostetaan seuraavasti: Mörttinen ja Nordea 7, Jaakko Kiander ja Palkansaajien tutkimuslaitos 8 sekä Pasi Holm ja Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos 8.5.

(MTV3)

Katso koko SuomiAreena-tilaisuus aiheesta. (taltiointi SAMK)

Lue myös:

    Uusimmat