Mainos

Vanhanen sopisi komissaarivalinnasta jo hallitusta koottaessa

Pääministeri Vanhanen arvostelee myös sitä, että pätkäkomissaarin nimittämisestä uumoiltiin tulevan hankalaa Euroopan parlamentin vastustuksen vuoksi.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) suosittelee, että seuraavaa hallitusta koottaessa sovittaisiin samalla myös Suomen komissaariehdokkaan asettamisesta.

- Arvelen, että tulevissa hallitusratkaisuissa komission jäsenehdokkaan asettamisesta tullaan sopimaan tarkemmin, se on oikeastaan suositukseni tämän kokemuksen perusteella. En tarkoita välttämättä henkilöstä sopimista vaan toimintatavasta sopimista, Vanhanen kirjoittaa kolumnissaan Turun Sanomissa.

Vanhanen purkaa tunnelmiaan myös komissaaripelin käsittelystä mediassa. Hän arvostelee sitä, että ns. pätkäkomissaarin nimittämisestä uumoiltiin tulevan hankalaa Euroopan parlamentin vastustuksen vuoksi. Ministerineuvosto hyväksyi Olli Rehnin (kesk.) nimityksen maanantaina ilman keskustelua.

- Kun heinäkuussa toimituksissa on vähemmän juttuideoita kuin normaalisti, annan yhden idean. Kannattaa kaivaa esille ne epäilyt, joita ennen eurovaaleja monilta tahoilta esitettiin, ettei pätkäkomissaaripaikan täyttäminen olisikaan selviö, pääministeri näpäyttää.

Vanhasen mielestä tuolloin levitettiin käsitystä, että asiaa ei osata hoitaa oikein. Nyt olisikin aika kysyä, mihin faktaan nämä käsitykset perustuivat.

Pääministeri ottaa kolumnissaan kantaa myös komissaarisalkkujen painoarvosta käytyyn keskusteluun.

- Komission kaikkien jäsenten salkut ovat painavia, Vanhanen kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.