Vanhanen: Tsunami oli pääministeriuran pahin paikka

Väistyvä pääministeri Matti Vanhanen ei kadu ryhtymistään pääministeriksi, vaikka hän myöntääkin, että työ on ollut sekä raskasta että välillä myös hyvin yksinäistä.

- Jos etukäteen olisi nähnyt kaikki ne pinot läpikäytäviä asiakirjamappeja ja lukemattomat ulko- ja kotimaanmatkat, niin saattaa olla, että olisin hakenut vähän helpompia hommia, hyväntuulinen Vanhanen totesi MTV:n uutisille.

Hän luonnehtii kuitenkin seitsemän vuoden pääministeriuraa valtavan mahtavaksi kokemukseksi.

Ikävin hetki uralla oli Vanhasen mukaan tapaninpäivän tsunami vuonna 2004.

- Jouduimme tilanteeseen, jollaiseen meidän koneistomme ei ollut varautunut. Lyhyessä hetkessä jouduimme luomaan tällaisen kriisiin johtamismallia ja koko toimintatapaa. Tässä kyllä valtiosihteeri Risto Volanen oli valtavana apuna, Vanhanen kiittelee.

Vanhasen mukaan haasteellisimpia aikoja hänen pääministeriurallaan ovat olleet viimeiset 1,5 vuotta, jonka aikana Suomi on kärvistellyt syvässä talouskriisissä

- Se on vienyt kyllä kaikki ajatukset. Toivon, että siitä on ollut apua, että ehdin saavuttaa kokemusta pääministerinä ennen laman alkua. Mielestäni Suomi on kohtuullisesti selvinnyt lamasta, Vanhanen pohtii.

Katso Vanhasen haastattelu kokonaisuudessaan:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja