Vanessa Kurri: Tuen Jaria hoitamalla kotia

Jari Kurrin vaimo Vanessa Kurri on jo tottunut MM-kisojen heidän perheelle aiheuttamaan hässäkkään ja kiireeseen.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen GM Jari Kurri sekä mallina ja juontajana tunnettu Vanessa Kurri ovat yli kymmenen vuoden yhteiselon aikana käyneet läpi useita MM-turnauksia. Jarilla ja Vanessalla on neljä lasta, joten kisojen aiheuttamat kiireet vaikuttavat pakostakin perheen elämään.

Hyvällä tuulella kisojen alla puhelimeen vastannut Vanessa Kurri kuvailee tämän vuoden MM-kisojen käynnistyneen varsin salakavalasti ainakin hänen kohdallaan.

– Jotenkin viime vuonna oli niin kovasti rummutusta jo etukäteen, että tällä kertaa toukokuu tuli ihan yllättäen. Minulla on vielä niin lähimuistissa viime vuoden kisat, kun silloin olin raskaana ja vauva vatsassa katsomossa, Kurri muistelee.

Vanessa uskoo Kurrien perheen suuntaavan myös tänä vuonna Areenalle pelejä katsomaan. Tosin perheen pienimmäisen kohdalla pitää vielä miettiä tilannetta. Vanessan ja Jarin perheeseen kuuluvat Paulus, Odessa, Alissa ja viime kesänä syntynyt Isla.

– Viime vuonna astelin peleihin kolmen lapsen kanssa, niin kyllä sitä heti päiviteltiin, että mikäs joukko sieltä tulee. Nyt pitäisi saada vielä pienimmäinenkin mukaan. Pitää vielä harkita, voiko häntä ottaa mukaan, kun siellä on kuitenkin vielä niin kova meteli, vauhtia ja meininkiä.

Kiireisen kevään loppuhuipentuma käynnissä

Vanessa kertoo valmistautuneensa MM-kisojen tuomiin kiireisiin jo rutiinilla. Perinteisesti Jari Kurri on jo rutkasti ennen kilpailuja kiinni työnteossa.

– Pari kuukautta ennen kisoja Jaria ei kovin paljoa näy kotona. Nämä kisan aikaiset viimeinen pari viikkoa ovat vain huipentuma, enää kirsikka kakun päällä. Kisojen alla suurin työ, tämä on vain hauskaa plussaa.

Lasten hoitamisesta ohjat ottanut Vanessa toteaakin kiireissä olleen oman haasteensa, kun keväällä riittää tekemistä niin kodin hoidossa kuin lasten harrastusten ja koulun kevätnäytösten kanssa.

– Parhaiten tuen Jaria sillä, että hän tietää kotipuolen olevan hanskassa, että täällä pärjätään ilman ongelmia. Tuolloin hän voi keskittyä rauhassa töihinsä ja se on sataprosenttinen tuki. Ei kiireisimpänä aikana hänelle oikein voi soittaa ja valittaa arjen tilanteista. Yhteen hiileen me puhalletaan, Vanessa kuvailee.

– Totta kai tässä on omat haasteensa, mutta kyse on vain tietystä ajasta ja se menee nopeasti, elämä jatkuu lasten ehdoilla. Ei tästä sen suuremmin stressiä tule, kun vain antautuu tilanteeseen ilman suurempia suunnitelmia.

Kisojen päätyttyä perheen arki palaa jälleen normaaliin uomaansa, mutta vielä Vanessa ei ole haaveillut sen suuremmista lomasuunnitelmista.

– Sitten vain ollaan ja nautitaan, kun saadaan isi jälleen kotiin. En minä tarvitse mitään hemmottelua. Siitä on jo suuri apu, että on toinen aikuinen kotona auttamassa.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat