Mainos

Vammas valmistelee tykkikauppoja Egyptiin

Vammas Oy pyrkii tekemään tykkikauppoja Egyptin kanssa. Valtioneuvosto antoi yhtiölle torstaina maastavientiluvan. Kaupoista ei kuitenkaan ole vielä sovittu. Puolustustarvikkeiden maastavientityöryhmä on todennut, ettei viennille ole ulko- ja turvallisuuspoliittista estettä.

Lupapäätöksen mukaan Vammas voi viedä Egyptiin ensi vuoden loppuun mennessä seitsemän kenttätykkiä ja kymmenen kenttätykkiä osina. Lisäksi se voi luovuttaa tykkien valmistusoikeuden ja valmistukseen liittyvää taitotietoa.

Vammaksen mahdollisena asiakkaana on Egyptin puolustusteollisuusministeriön alainen Abu Zaabal Engineering Industries -tehdas. Päätöksiä kauppaneuvotteluista odotetaan kesän aikana. Kaupan kokonaisarvo olisi useita kymmeniä miljoonia markkoja. Hankkeen työllistävän vaikutuksen lasketaan olevan Suomessa vähintään 60-100 ns. henkilötyövuotta.

Kaupan toteutumista pidetään merkittävänä alan kehitykselle ja tulevaisuudelle Suomessa. Kenttätykkien tuotantoa pidetään Suomen puolustusvalmiuden kannalta tärkeänä perusteollisuutena.

Vammas on Patria-puolustusvälinekonserniin kuuluva konepaja-alan yritys. Sen päätoimipaikat ovat Vammalassa ja Jyväskylässä. Vammaksen palveluksessa on noin 500 henkeä. Liikevaihtoa kertyi viime vuonna 272 miljoonaa markkaa. Patria Industries omistaa 77,7 prosenttia Vammaksen osakkeista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.