Valvontakamera tallensi Airbnb-asunnon tapahtumia suorana – perhe teki löydöksen olohuoneesta, Airbnb vähätteli asiaa

0:48
Video: Airbnb-asunnossa oli kamera.

Uudesta-Seelannista Irlantiin matkannut perhe koki ikävän yllätyksen vuokraamassaan Airbnb-asunnossa: olohuoneeseen piilotettu valvontakamera striimasi suorana talon tapahtumia.

Nealie ja Andrew Barker vierailivat Corkin kaupungissa yhdessä neljän lapsensa ja yhden sukulaistyttönsä kanssa osana pidempää Euroopan-matkaansa. Tietoturva-asiantuntijana työskentelevä Andrew Barker skannasi Airbnb-asunnon langattoman verkon heti ensitöikseen laukkujen purkamisen jälkeen ja teki havainnon valvontakamerasta.

Perhe löysi kameran kätkettynä olohuoneen palovaroittimeen.

– Se oli suuri järkytys. Aivan kamalaa, Nealie Barker sanoo.

Nealie Barker soitti Airbnb:lle ja raportoi kamerasta. Hän ei kuitenkaan saanut minkäänlaista ohjeistusta tilanteeseen.

Andrew Barker puolestaan soitti asunnon omistajalle, joka kuitenkin löi luurin korvaan kuultuaan asiasta. Myöhemmin omistaja itse soitti takaisin ja vakuutti, että kyseinen kamera oli talon ainoa. Hän ei myöskään vahvistanut sitä, tallensiko kamera kuvaa suorana. Perhe ei omistajan väitteistä helpottunut vaan siirtyi läheiseen hotelliin.

Airbnb toimi vasta mediahuomion jälkeen 

Airbnb ei reagoinut asiaan myöskään seuraavalla soittokerralla. Yhtiö suhtautui tilanteeseen vuokra-asunnon perumisena. Lopulta Airbnb:n turvatiimi kuitenkin lupasi aloittaa tapauksesta tutkinnan, ja kyseinen asunto myös poistettiin palvelusta tilapäisesti.

Airbnb ei ollut tämän jälkeen yhteydessä perheeseen, kunnes muutaman viikon kuluttua Nealie Barker soitti palveluun jälleen itse. Tuolloin hän sai tietää, että asunto oli jälleen palvelussa eikä omistajaa enää syytetty mistään.

Vasta kun Nealie Barker kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa, ja kun paikallinen media Uudessa-Seelannissa tarttui aiheeseen, valvontakameralla varustetun asunnon omistaja poistettiin Airbnb:stä pysyvästi. Airbnb myös kommentoi tapausta tiedotteessa:

– Kamerat ovat ehdottomasti kiellettyjä vuokraamissamme asunnoissa, ja otamme kaikki rikkomukset erittäin vakavasti. Hoidimme tapauksen alun perin toimintaperiaatteidemme vastaisesti. 

Barkereiden perhe jatkoi matkaansa Unkarin Budapestiin, missä he yöpyivät niin ikään Airbnb-asunnossa.

– Olemme nyt huomattavasti varovaisempia. Ihmisten kannattaa tiedostaa, ettei matkailuala ole monilta osin säännelty. Jos tulee kuvatuksi, kannattaa toimia ja viedä asia eteenpäin, Nealie Barker toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja