Valtteri Bottas vastaa kovaan väitteeseen Heikki Kovalaisen ”rikkoneesta” Hamiltonista: ”Minua hän ei ikinä saa lähtemään muualle”

Valtteri Bottas kertoo Lewis Hamiltonin tallikaverina ajamisen olevan hänelle haaste, jota hän F1:ssä kaipaa. Suomalaiskuskin mukaan mikään ei saisi häntä lähtemään uusiin ympyröihin helpomman tallikaverin toivossa.

Bottas on saanut kolmannellakin Mercedes-kaudella todeta Hamiltonin liian vahvaksi haastettavaksi. Viisinkertainen mestari varmistaa hyvin todennäköisesti kuudennen MM-tittelinsä jo useita kisoja ennen kauden loppua.

Tallipomo Toto Wolff vaati Bottakselta Hamiltonin tasolle nousua, jos tämä haluaa säilyttää paikkansa Mercedeksen kisatiimissä. Alkukauden aika-ajot antoivat tästä osviittaa, mutta sen jälkeen eroa on taas syntynyt. Bottas ottaa silti haasteen yhä täysillä vastaan.

– Se vaatii paljon energiaa. Lewisilla on erittäin harvoin vaikeita viikonloppuja. Hän on aina kunnossa, hän oppii yhä ja kehittyy vuosi vuodelta, kisa kisalta, Bottas kertoo F1:n Beyond the Grid -podcastin vieraana.

– Se vaatii minua olemaan aivan parhaimmalla tasollani lyödäkseni hänet ja todella paljon energiaa henkisellä puolella. Ei se tosiaan helppoa ole, mutten pidä mistään helposta tässä maailmassa, hän myöntää.

Heikin-rikkoja ei saa lähteä helpomman työn perässä muualle

Podcastin toimittaja Tom Clarkson heittää keskustelussa kovan väitteen, jonka mukaan Hamilton suorastaan ”rikkoi” tallikaverinaan vuosina 2008–09 ajaneen Heikki Kovalaisen. Samalla päänahkojen listalla ovat mestarikuskit Fernando Alonso ja Nico Rosberg, jotka molemmat päättivät vaihtaa maisemaa ennenaikaisesti.

– Voin ymmärtää sitä. Hän on voittanut niin paljon F1:ssä. Lewis on varmaankin kaikkien aikojen paras tässä lajissa, jos katsoo tuloksia. Ja minusta se on fakta, Bottas myöntää.

Tästä huolimatta hän ei aio olla jatkumoa tälle tarinalle.

– Olen myös itse todistanut, että voin lyödä hänet. Mutta miten tehdä se jatkuvammin ja kauden mittaan? Se on se vaikeampi juttu, mutta mahdollista se on.

– Se on kuitenkin varmaa, ettei hän saa minua lähtemään muualle sen takia, että saisin helpomman tiimikaverin. Ei ikinä, Bottas vakuuttaa.

Hamilton voi olla toisinaan hauskakin

Bottaksen ja Hamiltonin välit tiedetään keskimääräistä paremmaksi F1-asteikolla mitattuna. Kotimaassaan brittiä ei varsinaisesti pidetä minään huumoriveikkona, mutta Bottaksen mukaan kaksikolla on toisinaan hauskaakin keskenään.

– Joo, kyllä hän voi olla hauskakin. Hyvä huumorintaju, Bottas toteaa.

– Me pystymme tekemään tiiminä hyvin töitä keskenämme, koska meillä on kunnioitusta molempiin suuntiin. Tiedämme myös, että jos pystymme siihen, se hyödyttää meitä kumpaakin.

Lue myös:

    Uusimmat