Valtteri Bottas paljasti F1-kohukolarin kulissikeskusteluista: "En todellakaan ole se, jota tuosta voi syyttää"

3:55
Video: Valtteri Bottas ja George Russell kolaroivat kovassa vauhdissa ja ottivat sitten sanallisesti yhteen.

F1:n Imolan GP:n dramaattisin tilanne nähtiin kierroksella 33, kun Williamsin George Russell keilasi Mercedeksen Valtteri Bottaksen ulos radalta. Russell haki ohitusta niin, että hänen autonsa päätyi nurmikon puolelle. Tämän jälkeen Russell sinkoutui kohti Bottasta, mikä johti molempien keskeytykseen. Tilanne jakoi mielipiteitä F1-varikolla. Bottas kävi omat keskustelut Mercedes-pomon Toto Wolffin kanssa.

Bottaksen ja Russellin kolari oli koko Imolan GP:n isoin puheenaihe. Raju tilanne johti siihen, että koko kilpailu jouduttiin hetkellisesti keskeyttämään.

Kolaripaikalla nähtiin myös kyseenalaista käytöstä, kun Williamsin brittikuski Russell läpsäisi Bottasta käveltyään suomalaisen autoa päin.

Russell kävi kuumana tapauksesta vielä varikolle palattuaan.

– Kysyin häneltä, aikoiko hän tappaa meidät molemmat. Ajoimme erittäin kovaa ja tiesimme olosuhteet. Hän ei taistellut oikein mistään. Yhdeksäs sija ei ole hänelle yhtään mitään, mutta meille se on kaikki kaikessa. Hain ohitusta, joka olisi ollut helppo, eikä siinä ollut tarvetta nytkähtää noin, Russell murisi.

Russell viittasi siihen, miten hänen mielestään Bottas teki vaarallisen peittoliikkeen kovasta vauhdista.

Bottas ja Russell tapasivat pikaisesti kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomariston kuulemisen yhteydessä.

– Se oli optimistinen liike siinä vaiheessa, ja sillä lähti vehkeet lapasesta, Bottas sanoi mielipiteensä MTV Urheilulle.

Bottaksen mukaan hän ja Russell eivät käyneet sen suurempaa keskustelua tapahtuneesta. Russell luotti tuomariston näkemykseen, kun taas Bottaksella ei ollut haluja alkaa vääntämään asiasta.

Russellin lisäksi Bottas kävi tilannetta läpi Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin kanssa.

– En halua avata sen enempää Toton kanssa käytyä keskustelua, mutta fiilis on se, että en todellakaan ole se, jota tuosta voi syyttää, Bottas paljasti.

Bottaksen mukaan koko Imolan GP jätti hänelle paljon mietittävää.

– On pakko pohtia sitä, miksi ylipäätänsä olin noilla paikoilla. Olin vaikeuksissa välikelin renkaiden kanssa ja jäin jumiin Lance Strollin taakse. Ja sen jälkeen kun pysähdyin, jouduin paineen alle, koska takanani olleet kuskit olivat pysähtyneet jo aiemmin ja heidän renkaansa toimivat paremmin. Ylipäätänsä renkaiden lämmittäminen oli iso ongelma.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja